Nový Zéland - Severní ostrov, low cost & dobrodružně

1. den Auckland První noc strávíme v největším městě Nového Zélandu do kterého přiletíš.
Tenhle den využejem k seznámení se mezi sebou a taky obecným plánem cesty.
Taky bude nutná aklimatizace kvůli časovému posunu.
Spát budeme v hostelu. 2. den Dopoledne vyzvedneme auto v půjčovně a zajedeme se podívat na vyhlídku ze které je super výhled na centrum města, pak zajdeme nakoupit co bude potřeba a vyrazíme do vesničky Piha, která je cca hodinku autem. Piha Jedna z nejkrásnějších pláží na celém Zélandu! Ideálně počkáme na západ slunce, protože budeme na západním pobřeží a snad pořídíme nějaké super fotky.
Přespíme ve stanech v tamním kempu. 3. den Ráno vstaneme, dáme snídani a vyrazíme směrem na poloostrov Coromandel.
Po cestě dáme zastávku u krásného vodopádu Owharoa, který je hned vedle cesty, ideální příležitost pořídit další fotky.
Po krátké zastávce budeme pokračovat dále, až na začátek treku na Pinnacles, tam necháme auta a vyrazíme na trek, přespíme na horské chatě. Owharoa Falls Krátká foto zastávka u vodopádu. The Pinnacles Na trek vyrazíme až odpoledne, snad to nahoru stihneme na západ slunce.
Trek má tam a zpět 17.2 km a čeká nás převýšení 970 m. Odměnou nám budou krásné výhledy! Budeme spát na horské chatě. 4. den Vrátíme se z treku a budeme pokračovat v objevování Coromandelu.
Navštívíme pláže, hlavním bodem dne bude návštěva Hot Water Beach, kde přímo pod povrchem vyvěrají horké prameny.
Půjčíme si lopatu, vykopeme díru a naložíme se do horké vody.
Tohle je opravdu nevšední zážitek! Večer se přesuneme na místo kde přespíme, pravděpodobně v kempu. Hot Water Beach Písečná pláž pod jejímž povrchem vyvěrají horké prameny. 5. den Budeme vstávat na východ slunce.
Vyrazíme na pláž Cathedral cove, je to skutečná perla severního ostrova a bývá tam spousty turistů, kterým se chceme vyhnout, proto vyrazíme opravdu brzy.
Tohle místo má stejně nejlepší atmosféru při východu slunce.
Až si uděláme fotky a dáme případnou koupel, tak nás bude čekat 3hodinový přesun na další nádherné místo.
Jedná se o skryté Omanawa Falls, které jsou oficiálně zavřené, ale dá se tam dostat! Odpoledne se přesuneme do městečka Mount Maunganui, kde si dáme pivko hodíme se do chillu.
Přespíme pravděpodobně v hostelu. Te Whanganui-A-Hei (Cathedral Cove) Marine Reserve Pravděpodobně nejkrásnější pláž na Zélandu, je to perla! Omanawa Falls Vodopád ukrytý v džungli.
Pro otužilce super koupačka! Cesta k vodopádu je docela těžká, ne svou délkou, ale je třeba překonat exponované pasáže. Mount Maunganui Městečko, kde je super vibe a jsou tam dobré bary! 6. den Den začneme ranním výšlapem na kopec nad městem, ze kterého je krásný výhled.
Ideálně vyrazíme už na východ slunce, abychom si pořídili ty nejlepší fotky! Pak nás čeká zhruba hodinový přejezd do Hobitína, kde absolvujeme prohlídku.
Následně budeme pokračovat do města Rotorua, ale po cestě se zastavíme ještě u průzračných pramenů Blue Springs.
Do města Rotorua dorazíme v podvečer a přespíme v kempu s termálním bazénkem. Mount Maunganui Město ve kterém je super vibe a dobré bary! Hobbiton Village Movie set, kde se natáčel Pán Prstenů a Hobit. Blue Spring Putaruru Procházka kolem pramenů s neuvěřitelně čistou vodou. Rotorua Město ležící v aktivní geotermální oblasti. 7. den Vyrazíme sjíždět divokou řeku s nejvyšším komerčně sjízdným vodopádem na světě, navštívíme geotermální park Te Puia a možná uvidíme i tryskající gejzír a odpoledne dáme procházku v sekvojovém lese Whakarewarewa.
Opět přespíme v kempu s termálním bazénem. Kaituna Cascades - White Water Rafting Rotorua Divoká řeka s nejvyšším komerčně sjízdným vodopádem na světě, vodopád má 7 metrů, takže o adrenalin bude postaráno! Te Puia Pohutu Geyser Spring Geotermální park přímo uprostřed města. Whakarewarewa Sekvojový les s nejvyššími stromy na Zélandu. 8. den Přesuneme se do druhého města, které leží v geotermální oblasti, do města Taupo.
Po cestě zajedeme do geotermálního parku Wai-o-tapu, zajedem se podívat na vodopády s největším průtokem vody na Zélandu Huka Falls a k večeru navštívíme krásné termální lázně Wairakei Terraces.
Jak už to v této oblasti bývá, přespíme v kempu s termálním bazénkem. Waiotapu Thermal Wonderland Geotermální park. Huka Falls Vodopád s největším průtokem vody na Zélandu. Wairakei Terraces and Thermal Health spa Krásné termální lázně. Taupo DeBretts Spa Resort 9. den Den začneme v Taupu, hned ráno vyrazíme na plavbu plachetnicí k 23 metrů vysokým skalním Maorským rytinám.
Dále nás čeká zhruba hodinu a půl dlouhý přejezd do NP Tongariro, kde zajdeme na túru k vodopádu Taranaki a pak dáme ještě krátkou procházku k vodopádu Tawhai, kde se točil Pán Prstenů.
Přespíme v kempu. Taupo Město ležící u největšího jezera na Zélandu, které je v podstatě zatopený kráter supervulkánu. Maori Carving Maorské skalní rytiny. Taranaki Falls Vodopád v NP Tongariro. Tawhai Falls (Gollums Pool) Další vodopád v NP Tongariro, točil se zde Pán Prstenů. 10. den Čeká nás krásný trek sopečnou krajinou národního parku Tongariro, který posloužil jako kulisa pro Mordor z Pána Prstenů.
Trek má cca 20 km a zabere nám zhruba 5-6 hodin.
Odpoledne přesun do Hawke's Bay. Tongariro Alpine Crossing Krásný trek, který vede sopečnou krajinou. 11. den Pohodový den v Hawke's Bay, návštěva města Napier s možností zajít do novozélandského národního akvária.
Následně přesun do Kaweka forest parku a trek k Mangatainoka hot spring.
Vezmeme stany a přespíme u krásných termálních pramenů uprostřed džungle, možná budeme mít štěstí a uvidíme i svítící červy! Hawke's Bay Zátoka na východním pobřeží. Mangatainoka Hot Springs Termální prameny uprostřed džungle.

Bohužel nemám žádnou fotku, alespoň bude překvápko! 12. den Návrat z treku a dlouhý cca 6hodinový přesun do městečka Castlepoint, snad to stihneme ještě před západem slunce.
Nachazí se tam velmi fotogenický maják, kde uděláme epické fotky.
Přespíme v kempu. Castlepoint Městečko na východním pobřeží, krásný fotospot. 13. den Dáme východ slunce v Castlepointu a cvaknem další fotky, pak nás čeká přesun dále na jih, zhruba 2 hodiny.
Tam navštívíme další lokaci z Pána Prstenů, skalní útvary Putangirua pinnacles, následně se přesunem k májaku Cape Palliser, další skvělá fotolokalita, pokud budeme mít štěstí tak budeme pozorovat lachtany.
Přespíme v nedalekém kempu. Putangirua Pinnacles Skalní útvary, lokalita z Pána Prstenu. Cape Palliser Lighthouse Maják na konci světa. 14. den Čeká nás zhruba 2,5 hodinový přejezd do hlavního města Wellington, kde zůstaneme zbytek dne a projdeme si město, dáme jídlo, pivko a zhodnotíme první polovinu road tripu.
Můžeme zajet na Red Rocks, kde je lachtaní kolonie nebo na vyhlídku nad město.
Přespíme v hostelu. Wellington Hlavní město Nového Zélandu. Red Rocks - Pariwhero Na tomto místě by se měla nacházet lachtaní kolonie. 15. den Návštěva Zélandského národního muzea, je to zdarma a expozice jsou na světové úrovni.
Po prohlídce přesun do oblasti mezi města Whanganui a Hawera.
Je to cca 2,5 hodiny jízdy, uvidíme jak to bude časově, pokud budeme mít hodně času, tak vymyslíme něco po cestě.
Přespíme v jednom z kempů na pobřeží. Museum of New Zealand Te Papa Tongarewa Národní muzeum. 16. den Pojedeme po takzvané Surf Highway 45, tady bude první možnost půjčit surfy a zkusit sjet nějakou tu vlnku.
Dojedeme k majáku na Cape Egmont, což se ideální místo na západ slunce, kde uděláme krásné fotky.
Pokud bude vycházet počasí, tak budeme mít po celou dobu výhledy na epickou horu Taranaki.
Přespíme v kempu. Surf Highway Cesta kolem pobřeží s výhledy na horu Taranaki. Cape Egmont Lighthouse Maják, ideální místo na západ slunce. 17. den Dáme ranní koupačku na jedné z mnoha pláží v okolí a po obědě vyrazíme na Pouakai hut, kde přespíme.
Zajdeme k jezírku kde je neuvěřitelný výhled na horu Taranaki a pokud výjde počasí, tak vám garantuji epické výhledy a fotky. Pouakai Circuit Reflective Tarn 18. den Vrátíme se z treku a budeme pokračovat severně po západním pobřeží.
Navštívíme Three sisters beach v osadě Tongaporutu (možné pouze za odlivu) a zajdeme na krátký trek k vodopádu Mount Damper Fall.
Najdeme kemp a v něm přespíme. Tongapōrutu Three sisters beach. Mount Damper Falls Vodopád. 19. den Prozkoumáme oblast Waitomo.
Čekají nás vodopády, džungle a především návštěva Waitomo caves, kde uvidíme glow worms, svítíci červy! Odpoledne se přesuneme do surfařského ráje Raglanu. Waitomo District Vodopády a Glow worms. Raglan County Surfařský ráj. 20. den V Raglanu je parádní atmosféra, je to surfařské městečko, kde je skvělý vibe.
Kdo chce bude surfovat a kdo ne, tak může vzít auto a vyrazit po okolí, třeba k vodopádu Bridal Veil.
Večer zajdem do města a užijem si večer.
Přespíme v kempu nebo v hostelu. Raglan County Bridal Veil Falls Vodopád. 21. den Další den na Surfu. Raglan County 22. den Návrat do Auckladnu.
Přespání v hostelu a další den odlet. Auckland 23. den Rezervní den, pokud bude ještě čas vyrazíme objevovat krásy regionu Northland, který se nachází severně od Aucklandu. Whangarei Falls Waipu Caves Matapouri beach 24. den Rezervní den, pokud bude ještě čas vyrazíme objevovat krásy regionu Northland, který se nachází severně od Aucklandu. Cape Reinga Ninety Mile Beach 25. den Rezervní den, pokud bude ještě čas vyrazíme objevovat krásy regionu Northland, který se nachází severně od Aucklandu. Karikari Peninsula Bay of Islands