Sicílie jinak

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Catania První den přiletíte do Catania (Catania–Fontanarossa, známé také jako Letiště Vincenza Belliniho), kde vás vyzvednu a společně se dopravíme až do malé vesničky Frazzano na severu Sicílie. Frazzanò Po příjezdu vás seznámím s vesničkou mou, malou, střediskovou a domorodci😀 2. den Monastero San Filippo Fragalá Návštěva kláštera Svatého Filipa z Fragali🕍 (vidíte na něj z postele), kde působil náš svatý San Lorenzo di Frazzanó.
Odtud výstup na první horu nad vesnicí (2.3 km/ 40 minut/ 296 m.) Jak říkal Jára Cimrman - vylezeme nahoru a podíváme se dolů😁 3. den Tindari Starověká Tyndaris byla nejmladší řecká kolonie na Sicílii, založená a opevněná Syrakusany roku 396 př. Kr. na obranu pobřeží proti Kartagincům. Leží na 280 m vysokém útesu nad Tyrhénským mořem.
Město prosperovalo i pod nadvládou Římanů, později bylo pravděpodobně zničeno Saracény.
Zachovaly se z něj trosky řeckého divadla ze 3.–2. století př. Kr. (přestavěno Římany), městských hradeb ze 3. století př. Kr. se základy věží a hlavní branou, římské domy s mozaikami, novověký poutní chrám a Klášter „černé“ Madony del Tindaro, stojící na místě původní nekropole.
Z náměstí Belvedere před chrámem je nádherný výhled na pobřeží. Reserve of the Lakes of Marinello Potom si dáme koupačku na Laghetto di Marinello.
Ne nadarmo se mu říká Sicilský Karibik🌞 4. den Mirto Ráno si dáme pravou sicilskou snídani v Mirto a zajdeme si na prohlídku muzea oblečení a sicilské módy👠. 5. den Cascate catafurco Po prohlídce vodopádů, typický sicilský oběd v hospůdce u mého kamaráda 6. den Rocche del Crasto Krásný výlet sicilskou přírodou na nejvyšší horu v blízkém okolí.
Kousek pod vrcholem pak občerstvení na magickém místě. Rifugio del Sole 7. den Capo d'Orlando Válečka, koupačka, užívačka v Capo d´Orlando 8. den Capo d'Orlando Lipari Capo d'Orlando Catania Po výletě na Liparské ostrovy vás už čeká jen cesta zpět do Catanie a návrat domů.