Špicberky: k severnímu pólu

1. den Praha, Letiště Václava Havla Odletíme společně z Prahy do Frankfurtu nad Mohanem. Frankfurt Airport Přistaneme na letišti ve Frankfurtu nad Mohanem, kde budeme mít krátkou hodinovou přestávku na přestup k odletu do Osla. Letiště Oslo Po přistání v Oslo - Gardermoen opustíme letiště, a přespíme na 3 minuty vzdáleném hotelu od letiště - pro každou dvojici bude připraven krásný dvoulůžkový pokoj.
Pro příletový čas po 23h si již na hotelu nestihneme dát večeři, restaurace je po 23 uzavřena, musíme si něco malého nakoupit sebou.
Nicméně ranní snídaně v hotelu u letiště nám všechno vynahradí, výběr několika druhů lososa, pro gurmány doslova zážitek.
Odchod z hotelu na letiště, odbavené kufry pochopitelně zůstávají na letišti, procházíme pouze základní letištní kontrolou a letíme směr Mezinárodní špicberské letiště v Longyearbyenu. 2. den Něco málo po 9 hod ráno odlétáme směr Mezinárodní špicberské letiště v Longyearbyenu.
Po přistání a vyzvednutí odbavených zavazadel odcházíme ven z letiště a nastupujeme do autobusu a jedeme na hotel.
Po přistání je pro každý přílet před letištěm přistaven autobus, který cestující rozveze do města, po hotelech, čeká vždy na každého, i na posledního cestujícího, je to podobné jako by Vás odvážela cestovní kancelář do destinace při letní dovolené.
Ubytujeme se, seznámíme se s prostředím hotelu, zajdeme si pozdní oběd nebo dřívější večeři a uděláme si malou procházku kolem hotelu a budeme se těšit na první polární záři, protože na Špicberkách byla denně. Letiště Longyearbyen 3. den Po probuzení začínáme jako každý den snídaní, popisovat zdejší nabídku hotelu, to je na hodiny, naprostá dokonalost, od nápojů, až po pečivo, vše se připravuje v místní kuchyni, čerstvé pečivo zde peče místní kuchař, každá drobnost kterou Vám kuchaři připravují vidíte přes nabídkové pulty.
Po snídani v loby hotelu si vybereme náš první cestovatelský výlet ze seznamu nabídek a expedice Špicberky může začít.
Navštívíme také místo kde je Česká arktická výzkumná stanice Josefa Svobody,  Longyearbyen 4. den Každý den nás čekají procházky městem, obchody, přístav, doly, místní bary a restaurace, navštívíme místní bazén, poznání celou přilehlou krajinou města, projdeme si každý kout Longyearbyenu, navštívíme muzea (vstupné si hradí každý sám). Na každý den si naplánujeme alespoň jeden z nabízených výletů, ať již jízda pásákem do hor, nebo autem, můžeme využít místních půjčoven pokud někdo bude chtít, sjednáme si výlet opravdu na každý den. Výlet si vybereme vždy den předem, nebo si uděláme výletní plán na každý den, uděláme společnou rezervaci, úhradu si provede každý sám, je to jednoduché, se vším poradím. Longyearbyen 5. den Navštívíme a můžeme si rezervovat například: Svalbard Museum - Muzeum zobrazuje artefakty z historie Svalbardu od jeho osídlení a exponáty místních rostlin a zvířat. North Pole Expedition Museum - muzeum vypráví o hrdinském úsilí průkopníků dosáhnout severního pólu na přelomu minulého století. Glacier safari - Svalbard Adventures Speedboat to Billefjorden and Nordenskiöld Glacier - Poli Arctici Dog Sled Expedition - Svalbard Villmarkssenter Longyearbyen 6. den Další den doporučuji výlety: Northern lights hunting with snowcat - Hurtigruten Svalbard Photo tour around Longyearbyen - výlet za zvířátky za hranicemi skalních útesů do divočiny.  Arctic Dog Sledding - 4h výlet s arktickými pejsky na saních.  Magical Northern Lights Safari - by Snowmobile - 5h výlet za polární září na sněžném skůtru.  Northern Lights by car – Aurora Borealis Hunt - 4h výlet autem  za polární září. Longyearbyen 7. den Ráno po snídani se sbalíme, zajdeme do přilehlého obchodní centra nakoupit dárečky domů a po obědě odletíme do Oslo s příletem v odpoledních hodinách, přestoupíme na let do Bruselu, odkud poletíme do Prahy s večerním příltem po 22h. Letiště Václava Havla Praha Letiště Václava Havla Praha