Dobrodružství v Algarve

1. den Faro Airport Vítejte ve FARO :-) Jmenuji se Katka a setkáme se na letišti :) Naše portugalské dobrodružství právě začíná! 🌞 Faro Odpolední procházka městem Faro - po stopách Maurů.
Město Faro je provoněné stromy pomerančovníků, je to město s tisíciletou historií a stále si zachovává tradiční ráz.
Během odpoledne vám ukážu "moje" Faro - město, ve kterém bydlím a na závěr dne vás zvu do baru zabudovaném v historických hradbách, kde si společně při západu slunce dáme portské vínečko 🍷 Faro Marina Vila Adentro Igreja de Santa Maria *O Castelo" Restaurant & Bar 2. den Tento den na nás čeká vskutku nádherná (a nenáročná) túra! Tenisky, baťůžek, opalovák a jdeme na to! Nejkrásnější trek v Algarve - 7 visutých údolí.
Začněme na Praia da Marinha - pláž, která byla vyhlášena jako nejkrásnější pláž Evropy.
Naše túra bude pokračovat nahoře přes nádherné žluté pískovcové útesy a po cestě se budeme kochat výhledy na Atlanský oceán! Uvidíme i slavnou jeskyni Benagil! Na konci naší nezapomenutelné t´úry si odpočineme na nádherné pláži Benagil. Percurso dos Sete Vales Suspensos Praia da Marinha Benagil 3. den Praia de Faro Druhý den se přesuneme lodičkou na pláž ve Faru.
Užijeme si den na nádherné písečné pláži a ještě navíc na vás čeká jedinečný zážitek - lekce surfování! 🏄 Po zážitku ze surfování je možnost zůstat na pláži až do západu slunce :-) 🌙 Barrinha Beach 4. den Mercados de Olhão Ráno hned po snídani odcestujeme do rybářského městečka Olhao, kde si společně prohlédneme tradiční trhy - místní ovoce a zeleninu, koření, mořskou sůl, bylinky, medy, sušené ovoce, šunky, sýry...a také samozřejmě čerstvě ulovené ryby a mořské příšery 🍤😁 Město Olhao je skvělé místo na nákup typických suvenýrů. Armona Island Po návštěvě tradičních trhů se vydáme na lodní výlet po ostrovech v přírodním parku Ria Formosa.
Tyto nádherné ostrovy Armona a Culatra patří mezi 7 divů Portugalska.
Voda v přírodním parku na krásně průzračná a není divu, že jej přezdívají "portugalský Karibik".
Culatra Island Další ostrov, který je součástí přírodního parku Ria Formosa, který navštívíme! Salinas do Grelha V přírodním parku Ria Formosa se nachází solné pánve se stoletou tradicí.
Budeme mít možnost úžasné prohlídky (v češtině!!!) s paní majitelkou. Součástí solných pánví je také "Mrtvé moře" s blahodárnými účinky na kůži a krevní oběh.
Možnost koupání v Mrtvém moři (je krásně vyhřáté) a také možnost aplikace bahna z Mrtvého moře.
(doporučujeme tmavší plavky). 5. den Quinta da Tôr V odpoledních hodinách se přesuneme do vnitrozemí na algarvské vinice Quinta da Tor. Dozvíme se o produkci vína v Portugalsku a budeme toto lahodné víno také degustovat.
Degustační prostory jsou přizpůsobeny k relaxaci a jsou k dispozici bazény s nádherným výhledem přímo na vinice.
Odpolední návrat do Fara. 6. den ODLET