BOSNA - hory, města, moře | Sebepoznání skrze cestu

1. den Brno Sejdeme se v pondělí v 10:00 v Brně a po úvodu vyrazíme, čeká nás noční přejezd do Bosny :-) 2. den Pyramida Slunce Takzvané Bosanske piramide jsou něčím, co v Evropě opět nemá obdoby.
Ještě stále se jedná o novinku, co se objevů týče, a ne každý ji plně uznává.
Podle výzkumu mnoha světových archeologů a egyptologů se v oblasti Visoko skutečně vyskytují pyramidy.
Z dálky, obvykle ze silnice, vypadají všechny jako normální zelené zarostlé i zalesněné kopce.
Jsou si však nápadně podobné a jejich základem je podivný materiál, evidentně vytvořený člověkem.
Pod pyramidami se prý také proplétá rozsáhlý podzemní labyrint. Ravne U většiny pyramidových komplexů po celém světě jsou podzemní chodby.
Odborné výzkumy ukazují, že v Bosenském údolí pyramid existuje dosud neobjevená rozsáhlá síť podzemních chodeb.
Vstup do podzemního labyrintu byl objeven v roce 2006. 3. den Sarajevo Vzhledem k dlouhé historii náboženské a kulturní rozmanitosti se Sarajevu někdy říká „Jeruzalém Evropy“ nebo „Jeruzalém Balkánu“. Je jedním z mála velkých evropských měst, kde se v jedné čtvrti nachází mešita, katolický kostel, pravoslavný kostel i synagoga. Visočica Přesuneme se ze Sarajeva do horské oblasti Visočica a přespíme tu ve stanech.
Druhý den nás čeká výlet po místních horách. 4. den Visočica Uděláme si 12kilometrový výlet "nalehko" po místních horách. Visočica
je pohoří v centrální Bosně a Hercegovině, které tvoří hranici mezi Bosnou a Hercegovinou. Mostar Odpoledne se přesuneme do Mostaru.
Impozantní místo jehož dominantou je "Stari most". Situováno je v údolí řeky Neretva, mezi horami Hum a Velež.
Zažijeme si večerní atmosféru tohoto města. 5. den Mostar Dopoledne ještě strávíme ve města, zajdeme si na snídaní a ochutnáme ruch balkánské kultury. Međugorje Poutní místo, kde úsajně došlo 24. června 1981 ke zevení Panny Marie. 6. den Kravica Kravica je jeden z největších vodopádů v Hercegovině vůbec a rozhodně ten nejúžasnější.
Vodopád samotný má přirozeně jezírko vytvořené padající vodou. Podgora Dopoledne se přesuneme do Chorvatska do města Podgora a užijeme si odpočinkový den u moře :-) Večer nasedneme do auta a pojedeme zpět do ČR. 7. den Brno Do Brna dojedeme někdy v dopoledních hodinách.