Černá Hora | Sebepoznání skrze cestu

1. den Sejdeme se v 9:00 v Brně a po společném úvodu vyrazíme.
Cesta autem do Černé hory trvá přibližně 12 hodin, proto si ji rozdělíme a tento den přespíme v Srbsku u impozantní řeky Uvac kousek od Zlatarského jezera (Zlatarsko jezero).
Brno Místo srazu 2. den Ráno přejedeme do Černé hory a zamíříme rovnou do národního parku Durmitor, kde si dáme 8kilometrový výlet do hor kolem Černého jezera (Crno jezero) k vrcholu Malý Medvěd (2217 m.n.m.). Odpoledne se můžeme stavit v obci Žabljak na jídlo a doplnění zásob a pak už nás čeká 1,5hodinový přejezd autem podél krásné řeky Tara, u které i přespíme ve stanech nebo pod širým nebem. Bobotov kuk Žabljak 3. den Dnes přejedeme do národního parku Biogradská Gora, kde se dopoledne projdeme a vykoupeme v Biogradském jezeru a poznáme zase jiný kus přírody stejné země.
Odpoledne pak zamíříme do civilizace a to rovnou do hlavního města Podgorici, kde dnes budeme i spát na domluveném ubytku.
Prozkoumáme centrum starého města, ochutnáme místní kuchyni a celkově si užijeme večerní atmosféru města na Balkáně. Biogradska Gora Lake Biograd Podgorica 4. den Dopoledne se zastavíme vykoupat ve Skadarském jezeře - krásném krasovém jezeře na hranicích Černo hory a Albánie.
Pak už zamíříme do pohoří Lovćen, které nám nabízí i výhled na Kotorský záliv a pobřeží Jaderského moře.
Projdeme si to tu i projedeme a přespíme ve stanech. Lake Skadar Lovćen 5. den Dopoledne se přesuneme do impozantního přímořského městečka Kotor.
Projdeme si to tu, dáme si i čas každý sám pro sebe, odpočineme u moře, nasajeme večerní atmosféru balkánského městečka,... a přespíme tu na domluveném ubytování. Kotor 6. den Sobota je variabilní - potřebujeme se už přiblížit k ČR, ale bude záležet, kam nás to bude táhnout.
Můžeme jet přes Bosnu a Hercegovinu a po cestě navštívit národní park Sutjeska, hlavní město Sarajevo a nebo třeba bosenské pyramidy.
Druhou variantou je vzít to spodem přes Chorvatsko a po cestě si dát odpočinek na pláži u moře.
Toto rozhodnutí nechávám na nás jako na skupině, uvidíme kam nás to bude táhnout a na co budeme mít chuť.
Přespíme někde ve stanech tak, abychom to do Česká měli cca 5-6 hodin jízdy. Sutjeska 7. den Do ČR plánujeme přijet někdy kolem poledne. Brno