Jízda v Ariel Atom vs. formule F4 na Masarykově okruhu

Jízda ve formuli F4 a voze Ariel Atom probíhá na vyhlášeném Masarykově okruhu v Brně, kde se pravidelně konají automobilové i motocyklové šampionáty.
Masarykův okruh nabízí 5,4 km dlouhou trasu s 6 levotočivými a 8 pravotočivými zatáčkami, kde otestujete dokonalou přilnavost vozu, a také spoustu rovinek, které nabízí dostatek příležitostí k vyzkoušení zrychlení.
Celková délka jízdy je 20–24 km. Než sednete za volant, absolvujete školení bezpečnosti.
Následně si zapůjčíte potřebné vybavení, jako jsou přilba, kukla, rukavice a jezdecké boty, a můžete vyrazit brázdit asfalt.
Při jízdě vozem Ariel Atom vás nejprve čeká seznamovací kolečko na sedadle spolujezdce, poté za volant sednete sami a instruktora budete mít vedle sebe.
Formule je monopost a budete ji tedy řídit rovnou sami, po celou dobu jízdy s vámi pojede doprovodné vozidlo s instruktorem, který vám ukáže brzdné body, správnou závodní stopu i to, jak z vozítka dostat maximum. Měli byste vědět Věk pro absolvování zážitku je minimálně 18 let. Potřeba je dobrá fyzická a psychická kondice, nadšení do rychlé jízdy a řidičský průkaz sk. B. Abyste se do monopostu vešli, musíte se s výškou vejít do 190 cm a s váhou do 110 kg. Neplatí se žádná kauce, před jízdou pouze podepíšete prohlášení o vlastní odpovědnosti. Zážitek se koná jen za příznivého počasí.
V případě nepřízně počasí se zážitek posouvá na jiný termín. V ceně zážitku je doprovod instruktora, zapůjčení vybavení (přilba, kukla, rukavice a jezdecké boty) a pronájem okruhu.