Zakynthos 2023

1. den Laganás Přiletíme na ostrov, přesuneme se z letiště na ubytování taxíkem a první den bude aklimatizační a poznávací.
Kdo bude chtít může odpočívat, opalovat se nebo procházet místní obchůdky a poznávat okolí. Laganas Road Abychom se seznámili hned na začátku, vyrazíme večer na drink na místní Laganas road, ulici plnou barů na kterou se sjíždí lidé z celého světa! Jestli si dáme jeden drink nebo zůstaneme až do pozdních hodin necháme na situaci :) 2. den Ágios Sóstis Ráno se projdeme pěšky do přístavu Agios Sostis, koukneme jestli bude v přístavu místní želvák a pak se vydáme na cestu lodí.
Keri Beach Projedeme se loďkou okolo skalních útvarů a zastavíme na koupání u nějaké z jeskyní.
Mizithres, Keri, Zakynthos Nově vzniklá pláž Mizitres beach je přístupná pouze z moře, vznikla totiž pár let zpátky při zemětřesení, při kterém se sesunul kus skály a vytvořil nové kouzelné místo.
Laganas V zátoce Laganas se bude pan kapitán lodi snažit najít želvu, většinou čeká až vyplave na hladinu, abyste si ji mohli vyfotit.
Cameo Island Tento krásný soukromý ostrov je často označován jako svatební.
Dá se na něj dostat lávkou přímo z přístavu.
Ostrov je ozdoben vlajícími kusy látek, které celou pláž zútulňují.
Na ostrov se platí vstup cca 6 euro, ale dají se pak využít k nákupu nápoje v místním baru.
A kdo by něchtěl přímo na ostrov, už samotný pohled na lávku k němu určitě stojí za to! Zakynthos Večer se vydáme na oslavy Svatého Dionýsa, což je největší svátek na Zakynthosu.
Přístav v hlavním městě se promění v jedno velké tržiště, na kterém seženete úplně vše od kosmetiky, přes jídlo k oblečení a ještě se můžete svézt na autodromu a dát si k tomu nějakou místní festivalovou dobrotu.
3. den Bochali Až se vyspíme po oslavách, vydáme se na vyhlídku na hlavní město Zakynthos town.
Když zbyde čas a chuť, můžeme se vydat i na prohlídku místní pevnosti. Amfiteatr Po cestě se zastavíme v krásném antickém amfiteatru s kouzelným výhledem na město. Therianos Family Farm Rodinná farma s místními zvířátky a jeich domácími produkty. Abra Cat Abra - Beach Bar Pláž na které je i travnatá plocha. Xigia Sulfur Beach Sirná pláž s léčivými účinky, která sice nevoní nejlépe, ale za to návštěva této pláže velmi prospěje vaší pokožce.
4. den Porto Zorro Beach Hned brzy ráno se vydáme na jedno kouzelné tajné místo na východ slunce.
Poté se vydáme na pláž Porto Zorro, kde najdeme krásné skalní útvary ve vodě a taky léčivé bahno.
Banana Beach Pláž na které se dají vyzkoušet různé vodní sporty a taky je tam krásná houpačka na instagramové fotky! Water bridge of Argassi 5. den Αγιος Νικόλαος Dojedeme auty na severní část ostrova, ze které vyplouvají lodě na pláž Navagio a po cestě se zastavíme i u Blue caves, které jsou známé svou blankytně modrou barvou vody.

Modré Jeskyně Nejznámější jeskyně na ostrově, které můžete vidět pouze z lodního výletu.
Navagio Pláž Navagio je nejznámějším místem na ostrově.
Vzhledem k seismické činnosti je aktuálně zakázané na pláži zastavovat a vystupovat, ale lodě přijedou do zátoky, ze které se může člověk pokochat výhledem, pořídit si fotografie a poté se pluje zase nazpátek.
6. den Kalamaki Brzy z rána se vydáme na pláž Kalamaki, na které se líhnou malé želvičky Caretta caretta.
Pláž se otevírá v sedm ráno a člověk musí už v sedm stát na okraji pláže, pokud chce mít alespoň nějakou šanci vidět naživo malé želvičky, které se přesouvají do moře.
Anafonitria Porto Vromi Beach Exo Chora Παραλία Πόρτο Ρόξα Pláž se skokanským můstkem do vody pro odvážlivce! Flat rocks or Plakaki Beach 7. den Kalamaki Porto Limnionas Tavern Taverna Snackbar Korakonissi Laganas Road Další den stvořený pro párty v Laganas, protože nás čeká další den volnější program.
8. den Lithakia Damianós Cave Mizithres, Keri, Zakynthos Keri "Lighthouse" Restaurant 9. den Laganas Beach Volný čas a odpočinek. 10. den Laganas Beach Volný čas a odlet zpět.