Kostarika

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den ODLÉTÁME! 🌍 Odlétáme z Vídně.
Po příletu na Kostariku se přesuneme z letiště na ubytování a načerpáme síly na dobrodružné prozkoumávání Kostariky. Costa Rica Regional Airport 2. den La Fortuna Waterfall Vodopád La Fortuna Costa Rica (také známý jako Catarata La Fortuna) se nachází 10 minut jízdy od města La Fortuna.
Túra k vodopádu La Fortuna se skládá z 530 dlážděných schodů dolů k vodopádům, s motýlí zahradou, zahradou orchidejí a vlastní restaurací (otevřeno od 9:00 hodin). Parque Nacional Volcán Arenal Vulkán Arenal, dominanta regionu Arenal a impozantní kulisa města La Fortuna, nabízí několik krásných túr.
Kolem Arenal Volcano Costa Rica jsou dva různé regiony, které jsou vhodné pro pěší turistiku – hlavní sektor národního parku Arenal Volcano a poloostrov. Hlavní sektor má slavnou stezku Arenal 1968, středně obtížnou 4,7 km túru až k vyhlídce, a stezku Sendero Las Coladas, kratší cestu s jednodušší obtížností. 3. den Místico Arenal Hanging Bridges Mistico Arenal Hanging Bridges Park se nachází 30 minut jízdy západně od města La Fortuna a patří k nejlepším věcem v La Fortuně, zvláště v kombinaci s výše zmíněnou túrou na sopku Arenal a / nebo vodopádem La Fortuna. 4. den Río Celeste Rio Celeste (ve španělštině znamená „světle modrá řeka“) je součástí národního parku Tenorio Volcano, 1,5 hodiny jízdy severozápadně od La Fortuna. Tato malebná řeka protéká parkem a výsledkem je neuvěřitelný vodopád, jasně modrá laguna a bublající termální vody.
Nemůžeme se tu koupat. 5. den Monte Verde Monteverde je oblast na kopci na severozápadě Kostariky.
Doslova přeloženo jako „zelená hora“ a známé svou rezervací Monteverde Cloud Forest. Monteverde nabízí něco trochu jiného než La Fortuna.
Méně turistické, o něco levnější a úžasné dobrodružství v deštném pralese, jako je ziplining a visuté mosty, turistika a pozorování ptáků a dalších úžasných tvorů, které snad budeme mít to štěstí vidět. Selvatura Adventure Park Zipline v Monteverde v parku Selvatura nás provede malebným baldachýnem Monteverde Cloud Forest, kde si vychutnáme výhled na bujný deštný prales.
Je zde 8 zipline. Doporučené je začít tento den brzy (kolem 7:00), protože fronty na každé zipline platformě se budou s postupem dne prodlužovat. 6. den Monteverde Cloud Forest Biological Preserve Termín "cloud forest" pochází z vrstvy přízemních mraků, které vytvářejí mlžnou mlhu, která přikrývá svěží deštný prales Monteverde.
Jedná se o park s placeným vstupem plný pěší turistiky, divoké zvěře, nepřeberného množství flóry a fauny a epické vyhlídkové plošiny. Pro všechny birdery můžete dokonce zahlédnout nepolapitelného Resplendent Quetzala.
Park je domovem více než 100 druhů savců, 160 druhů plazů a obojživelníků a tisíců hmyzu na tisících hektarů – 7. den Santa Teresa Beach Cesta do Santa Terezy bude trošku delší, tudíž po příjezdu nás bude čekat fajn den na pláži a především relax a třeba i nějaké plážové sporty. 8. den Tortuga Island Tour 8 den se koukneme na malý kousek ráje.

Jednoduše zajedeme autem na pláž Organos poblíž Paquery (1,5 hodiny jízdy lodí) a uděláme si odtud jednodenní výlet na ostrov Tortuga. Ostrov Tortuga má pro každého něco.
Koupání v neuvěřitelně čistých tropických vodách, relaxace v lehátku na pláži s bílým pískem (samozřejmě s drinkem v ruce) nebo výlet do divočiny až na vrchol ostrova za neuvěřitelným výhledem na záliv.
Pro odvážnější lidi je tu spousta vodních sportů, které si mohou užít – včetně jízdy na kajaku, šnorchlování nebo třeba vodního skútru.
9. den San José den se už musíme vydat trajektem na cestu zpět do hlavního města San Jose - budeme mít čas město prozkomat, potkat se opět s ISOU, která nám ukáže nejlepší místní restaurace a povykladá nám něco o svvé zemi. 10. den Costa Rica Regional Airport