Škola čepování piva Gambrinus + prohlídka pivovaru
Tenhle pivní zážitek začíná v návštěvnickém centru pivovaru, ze kterého se autobusem dopravíte za sládkem, který vás po ochutnávce předá průvodci, aby vás provedl historickou i současnou varnou Gambrinusu. Během prohlídky nahlédnete do zachovalé rozkvasné spilky a dozvíte se, jak probíhalo kvašení piva kdysi, u cylindrokonických tanků zase zjistíte, jak tento proces probíhá dnes.
Aby se vám ty informace dostaly lépe do krve, rovnou zrající pivo ochutnáte. Závěrem prohlídky se přemístíte zpět do historické varny z roku 1869, kde vás čeká škola čepování pod taktovkou zkušeného výčepního.
Nejprve si poslechnete, jak se o pivo správně starat, zjistíte, že existuje více způsobů čepování a pak už se do toho pustíte sami.
Ochutnávání nepasterizovaných a nefiltrovaných piv Gambrinus je jen příjemná třešnička na dortu.
Nebo pěna na půllitru?
Abyste jednotlivá piva mohli něčím proložit, budete mít nachystané i drobné občerstvení.