Gibraltar - Španělsko

1. den Gibraltar  Malaga airport - Costa del Sol ✈️ Vyzvednu tě z letiště a zamíříme k ubytováni.
Cesta autem bude trvat asi hoďku.   Gibraltar 🐒První den se vydáme na Gibraltar.
Vyzvednu tě ráno autem z hotelu a vyrazíme.
Projdeme se po hlavní třídě a lanovkou vyjedeme na vrchol.
Tam jsou vždycky opice a nádherná panoramata.
Uvidíš Španělsko, Gibraltar ( tedy anglickou kolonii a Afriku z jednoho místa) Pak zajedeme k majáku , který je velmi fotogenický a Afrika bude na dosah ruky.💡Pokusím se tě vzít do tunelů, které znají jen místní.
Sloužili hlavně ve druhé světové válce a můžeš tam vidět názvy ulic a zbytky nemocnice a vůbec je to celé dost strašidelné . Budeme potřebovat baterky nebo aspoň mobily se světlem.
A proč pouze pokusím?

Gibraltraská vláda tyto tunely pomalu, ale jistě uzavírá a já netušilm jestli budou už uzavřeny na trvalo, když tady budeš :(  Gibraltar 🍟Dáme si na oběd Fish & Chips mňam dělají je tady luxusně, no ostatně jak v Anglii :) Vezmu tě do mého oblíbeného bistra, které ti ani moc nezatíží peněženku, porce stojí asi £8 a vodu ti dají k tomu zdarma :) Pokud nechceš rybu, samozřejmě mají v nabídce dalšil jídla. Pokud se chces podívat do nitra Gibraltaru, nebude to problém ! Dostaneš helmu, lano, průvodce a můžeme jít na to. Tato zábava trvá asi 3 hodiny, je od 10 let a nic pro klastrobiky to teda není, ale stojí to za to!  La Línea de la Concepción Večer vyrazíme do městečka La Linea , kde to každý večer tepe.
V nabídce je víno , tapas, pealla, mořské plody, pivo, tinto verano, churros ... je z čeho vybírat, samé dobroty!  Vezmu tě na tapas kam chodí místní a s výběrem jídla pomůžu ( ceny jsou srovnatelné někdy i nižší než v ČR)  2. den Tarifa  Tarifa Vyjedeme do Tarify ! Máme to asi 40 min autem a je tam krásně.
Projdeme se po starobylém městě, které je plné úzkých uliček můžeme si dát typickou španělskou snídani, rozpečená bageta s olejem a rajčaty, zapijeme to čerstvou šťávou z pomerančů.
Půjdeme se podívat na místo kde se setkává atlantický oceán se středozemním mořem a podíváme se na nejjižnější místo Evropy.  Tarifa Beach Přesuneme se na pláž, ráje kitesurfingu s krásně světlým pískem.
Můžeš skočit do vln a okoupat se v Antlaniku.
Karibik hadra :) Vylezeme na dunu, která se utvořila díky skoro trvalému větru.
Můžeš si tam zaskákat nebo jen tak fotit a kochat se nádherným výhledem.
V baru na pláži si můžeme dát pivko , ceny jsou srovnatelné s cenami v ČR.  3. den Playa de El Palmar 🏄‍♂️Pojedeme si zasurfovat do El Palmar.
To je místo, kde se setkávají surfaři z celého světa.
Že neumíš surfovat?

To nevadí instruktora, půjčení neoprenu a surfu máš v ceně a já ti budu překládat! Neboj voda je tam mělká a je to zábava! Třeba můj otec ( na fotce) si to opravdu užil 🤗 4. den La Alcaidesa 🎾 Ukážu ti nejbližši okolí.
Ráda tě naučím padel tennis! Rakety pro tebe mám.
Je to druhý nejoblíbenější sport ve Španělsku po fotbale.
Já jsem mu totálně propadla a hraji místní turnaje.
Ráda naučím hrát i tebe, budu tvůj kouč! Nebo chceš raději na golf?

Tak ten je od tebe 5 minut autem a můžeme si zkusit odpaly.
A kdyby bylo moře rovné můžeme jít na padleboard a taky mám parádní místo na sledování mořského života, plavecké brýle pro tebe mám! Vyber si! Za mě klidně všechno!  . .  5. den Málaga 👋Odvezu tě zpět na letiště a po cestě si můžeme ještě dát kafčo.
Rozloučim se s tebou, budu doufat, že sis dovču užil a že se ještě někdy potkáme! Adiossss