Rhodos

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Pro vaši inspiraci, co na Rhodosu navštívit a zažít, jsme vám nachystali itinerář níže - odzkoušeno námi 😉 ✅
Rhodes - Diagoras International Airport (RHO) Na letišti si vyzvednete auto, na stejném místě ho budete i vracet 🚗 2. den Lartos, Rhodes Lardos je známý svým klidným a přátelským prostředím.
Jeho architektura je typická pro řecká města s bílými domy a úzkými uličkami.
Centrum města tvoří náměstí, které je obklopeno tradičními tavernami, kavárnami a obchody.
Zde se můžete ochutnat tradiční řeckou kuchyni.
V blízkosti Lardosu se nachází několik krásných pláží, včetně nejznámější Lardos Beach.
Tato písečná pláž nabízí relaxaci i vodní sporty.
V okolí se také nachází několik historických památek, jako je akropolis v Lardosu, odkud je pěkný výhled na okolní krajinu. 3. den Ladiko Beach Chcete vyzkoušet potápění, ale bojíte se jazykové bariéry?

Vyrazte přes https://www.zazij\-rhodos.cz/ a bude o vás skvěle postaráno 😉 🐠🦑, navíc Roman zde nabízí nejen tuto aktivitu 😎 🧗‍♂️ Aquarium of Faliraki (AquaWorld) Že vás potápění neláká, ale podmořský svět ano?

Vyrazte do zdejšího akvária 🙂 🐠 Aquarium of Faliraki, také známé jako AquaWorld, je jednou z hlavních turistických atrakcí na ostrově.
Nabízí návštěvníkům možnost objevovat a zkoumat bohatství podmořského světa Egejského moře.
Zdejší expozice zahrnují různé druhy ryb, korálů, želv a dalších vodních živočichů. Aquarium of Faliraki se také angažuje v ochraně mořského života a vzdělávacích aktivitách.
Nabízí informace o biodiverzitě a ekologii mořského prostředí a snaží se zvýšit povědomí o potřebě chránit životní prostředí. 4. den Kallithea Springs Kallithea je oblíbená turistická lokalita na ostrově Rhodos v Řecku, nachází se asi 9 km jihovýchodně od hlavního města Rhodos. Kallithea byla známá již ve starověkých dobách pro své termální prameny, které byly využívány pro léčebné účely.
Tyto prameny jsou stále přístupné a lákají návštěvníky svými minerálními vodami a terapeutickými vlastnostmi.
Kromě toho je zde také nádherná architektura termálních lázní, která kombinuje prvky islámského, italského a moderního stylu. Za poplatek se lze zrelaxovat a vykoupat přímo v areálu.
Číšníci vám přinesou drink až k lehátku 😎🍸 Okolí je bohaté na krásné pláže s čistým mořem a přírodními scenériemi (pláž Kallithea, Faliraki a Anthony Quinn Bay). Můžete také navštívit Kallithejskou rozhlednu, která nabízí panoramatický výhled na okolní krajinu, nebo prozkoumat zdejší archeologické naleziště. 5. den Rhodos Název Rhodos nese i hlavní město ostrova.
Toto historické město je známé svým bohatým kulturním dědictvím, starobylými památkami a okouzlujícím atmosférou. Jednou z nejvýznamnějších atrakcí v Rhodos městě je Rhodoská akropole.
Nachází se na výšině nad městem a nabízí úchvatné výhledy na okolní krajinu a Egejské moře.
Uvnitř akropole se nachází antické a středověké památky, včetně slavného chrámu Apollóna. Další ikonickou památkou v Rhodos městě je hrad.
Tento opevněný komplex pochází z byzantské a rytířské éry a je zapsán na seznamu světového dědictví UNESCO.
Procházení úzkými uličkami hradu je jako cesta zpět v čase a návštěvníci zde mohou obdivovat středověkou architekturu a historické věže. Rhodos město je také známé pro svůj starobylý přístav Mandraki, který je plný tradičních lodí a jachet.
Přístav nabízí živé promenády, tradiční restaurace, kavárny a obchody, kde si můžete užít atmosféru a ochutnat místní speciality. Mimo historické památky nabízí Rhodos město také živé noční život s množstvím barů, klubů a restaurací.
Návštěvníci si mohou vychutnat tradiční řeckou kuchyni, zábavu a tanec v příjemném prostředí. Mandraki Marina & Port Acropolis of Rhodes 6. den Lindos Lindos je oblíbenou turistickou destinací, která přitahuje návštěvníky svým historickým dědictvím, malebnou atmosférou a krásnými plážemi.
Jednou z hlavních atrakcí v Lindosu je Akropolis Lindos, která se tyčí nad městem a nabízí úchvatné výhledy na modré moře a okolní krajinné scenérie.
Akropolis je domovem antických památek, včetně chrámu Athény Lindijské, slavného antického divadla a dalších historických ruin. Další zajímavou památkou v Lindosu je světoznámý Lindoský chrám (Panagia Church). Tato bílá kaple s modrou střechou je ikonickým symbolem města a je oblíbeným místem pro svatební obřady. Lindos je také známý svými úzkými uličkami, bílými domky se zelenými střechami a květinovými dekoracemi.
Procházení těmito malebnými uličkami je jako cesta zpět v čase s autentickou atmosféru starověkého Řecka. záliv svatého Pavla Jedno z nejvíce fotografovaných míst na ostrově 💙 a zároveň krásná pláž. 7. den Olive oil factory Fajn místo pro ty z vás, co mají rádi opravdu kvalitní olivový olej.
Pan majitel vám zde krátce poreferuje (v angličtině, řečtině a dokonce i francouzštinu jsme zaslechli) a dá vám ochutnat.
Kvalita se pozná tak, že olej po spolknutí škrábne v krku.
Chuť těchto olejů je ale dokonalá - vyzkoušet můžete klasiku ze zelených oliv nebo originálnější z černých.
Výborný je i ochucený olej speciálně připraven na gril.
Zakoupit si zde můžete i skvělý med, který je pro Řecko také velmi typický.
Jedná se jen o kratší zastávku v městečku Archangelos. Θεϊκές Γεύσεις Cestou se můžete zastavit ještě na fajn zmrzku či zákusek🍧 Moni Tsambika K tomuto klášteru vede krátká cesta, nicméně jedná se o pěkně prudký kopeček s 300 schody na závěr.
Výhledy (a vtipné kozy cestou) za to ale rozhodně stojí.
Pokud žena 300 schodů vystoupá bosa a po kolenou, podaří se jí otěhotnět (je více verzí této povídačky). Nicméně v klášteře pak uvidíte plno panenek miminek.
Vstupné je zdarma. 8. den Rhodes - Diagoras International Airport (RHO)