Lisabon a Sintra

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Lisabon Po příjezdu do Lisabonu se ubytujeme a lépe seznámíme :)  2. den Lisabon Půjdeme se seznámit s městem, projedeme se známou žlutou tramvají vyhlídkovou trasou přes město a den zakončíme pozorováním západu slunce na Miradouru, jak se portugalsky říká vyhlídce.  3. den Cascais Ráno se vydáme vlakem na pláž do Cascais, projdeme se po okolí, k majáku a ochutnáme místní sladkosti ve vyhlášené cukrárně.  Belém Projdeme se v okolí kláštera, kdo by chtěl, může se podívat i dovnitř.
Ochutnáme nejlepší Pasteis de Belém, na které si budeme muset pravděpodobně vystát frontu, kvůli jejich oblíbenosti.
Poté se vydáme po pobřěží o věži i k památníku objevitelů, odkud vyplouvali známí mořeplavci na své zámořské objevy.  4. den Lisabon Na tento den si připravte dobré boty a promasírujte nohy! Projdeme si centrum Lisabonu, které se rozkládá na několika kopcích, ale pokud se někde vyplatí chození do kopce, je to právě v Lisabonu! Každá ulička je kouzelná, objevíme různá zákoutí, malé kavárničky a hlavně vyhlídky na město, kterých je v Lisabonu několik a každá má své kouzlo.  Když nám budou síly stačit, vyrazíme večer do místních barů, poznávat noční život Lisabonu. 5. den Almada Pojedeme lodí na druhý břeh Lisabonu do oblasti Almada, vyjdeme na vyhlídku se sochou Ježíše Cristo Rei odkud se nám naskytne výhled na celý Lisabon jako na dlani.  Také uvidíme známý červený most Ponte de Abril, který vypadá stejně jako ten v San Francisku. LxFactory Přejedeme zpět přes řeku a vydáme se na vyhlídku přímo pod most, když budeme mít štěstí, občas tam jsou vidět v řece i delfíní. Pak se vydáme do Lx Factory, kde si projdeme industriální zónu plnou podniků s výborným jídlem a taky navštívíme pohádkové knihkupectví s příběhem.  6. den Sintra Sintra je město králů, je to malé městečko kousek od Lisabonu, kolem kterého se rozléhá spousta lesů a v těch najdete různé paláce, hrady a zámky.
Každé z těchto míst je naprosto odlišné, přestože jsou jen kousíček od sebe.
Buď se rozhodneme vydat společně na prohlídky nebo se můžeme rozdělit a každý si vybere místo na které se chce podívat podle svého vkusu a preference. Cabo da Roca Nejzápadnější pevninský výbežek Cabo da Roca, mystické místo na útesu s nádherným výhledem.
Pořádnou bundu proti větru s sebou! :) 7. den Costa da Caparica Vždycky jste se chtěli projet na surfu a ještě jste k tomu neměli příležitost?

Tak tady ji mít budete! Lekce s instruktorem surfování na pláži plné surfařů a parádních vln. Kdo si do oceánu netroufá, může se projít po pláži nebo jen odpočívat na dece a poslouchat zvuky oceánu a racků.  8. den Lisabon Poslední den si dáme takový uzavírací.
Budeme si užívat místní atmosféru, poslouchat pouliční umělce, zastavovat se na hezkých místech, v kioscích, popíjet čerstvě vymačkaný portugalský džus, kafe nebo pivo a k tomu pojídat místní pochutiny a uživat si tu pravou portugalskou atmosféru přítomného momentu tady a teď.
Bez spěchu, protože tomu se portugalci vyhýbají :)