Vegan Friendly Tour Madeira

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Madeira Airport Přílet na letiště Cristana Ronalda v 16:00 přímým letem z Prahy. Doba letu 4 hodiny a 30 minut. Na letišti vás vyzvedne průvodce Marek, který na vás bude čekat u východu z letiště, společně s welcome drinkem.  Cristo Rei Po letu zasloužeý odpočinek na pláži, na kterou vede lanovka a u které se nachází krásná vyhlídka společně s 20 metry vysokou sochou Ježíše Krista. Mundo Vegan Večeře v nejznámější veganské restauraci na ostrově, seznámení se s majitelkou restaurace.
Široká nabídka předkrmů, hlavních chodů, ale i desertů. 2. den Levada do Caldeirão Verde Trek/procházka skrze pěší tunely zakončený návštěvou nejznámějšího vodopádu na Madeiře, s možnosti koupání.  Dechberoucí příroda v celoročně rozkvetlém zeleném ráji.
Výlět začíná v domě Queimadasových, a pokračuje k majestátnímu vodopádu.
Po cestě se vám naskytne nádherný výhled na vesnici São Jorge a majestátní hory. Na procházce je stále přítomna pramenitá voda z hor v místní levádě.
Můžete také vidět, jak voda tryská ze stěn, teče po levadě a v deštivých dnech padá z nebe.
Je to fantastická, bezpečná a nenáročná stezka, kterou zvládají ujít lidé všeho věku a různé fyzické zdatnosti. Calhau de São Jorge Návštěva jedné z nejvyhlášenějších restaurací na ostrově, společně s možností koupání se v místních bazénech, nebo v přírodní lagúně. Seznámení se s místní kuchyní, šéfkuchařem Máriem a majitelem restaurace Josém, kteří více než 25 let pracovali v nedalekém 5* hotelu, který vyhrál mnohá ocenění a je považovaný za jeden ze 100 nejlepších hotelů na světě. Nabyté zkušenosti nyní uplatňují každým dnem ve své nové restauraci, která je otevřena prvním rokem a těší se velké oblibě místních, kteří sem dojíždí i až z vzdálené druhé strany ostrova, aby si mohli dopřát jedinečné chuti dovedností místního šéfkuchaře Maria a čerstvých surovin od místních farmářů z okolí. Ruins of St. George Pláž v údolí s historickými ruiny s jedno z nejvyhlášenějších restaurací na ostrově. Zřícenina São Jorge se nachází vedle pláže São Jorge.
Tyto ruiny patří starým mlýnům na cukrovou třtinu, které zde byly postaveny v počátcích osídlení ostrova, okolo roku 1515. Aguage Waterfall Vodopád Aguage je téměř jako místní skrytý klenot, ke kterému je překvapivě velmi snadné se dostat, ale ne mnoho lidí o něm vůbec ví. Santana Cable Car Návštěva dechberoucí vyhlídky na oceán a 300 metrů vysoký vodopád.  Tato přírodní rezervace je jedním z nejkrásnějších míst na severním pobřeží ostrova a nachází se mezi Ponta de São Jorge a Ponta do Clérigo. Návštěvu vyhlídky spojíme s návštěvou místních farmářů a budeme mít možnost ochutnat čerstvé ovoce a zeleninu a seznámit se s místními obyvateli. Three House hotel, bar & restaurant Návštěva nejvyhlášenější restaurace v hlavním městě, která byla nedávno zmíněna i v Michellin průvodci. 3. den Ponta de São Lourenço Cíp ostrova s jedinečnou scenérií s možností koupání na místních plážích. Vista Balancal V nově zrekonstruované restauraci Vista Balancal si budete moct dopřát kulinářský zážitek s úchvatným výhledem na oceán, hory a hlavní město. Šéfkuchař Gonçalo Bita Bota a jeho tým mistrně sestavili moderní portugalské menu s kombinací středomořských a asijských chutí.
Náš závazek k udržitelnosti se odráží v používání sezónních surovin, které pocházejí převážně od místních dodavatelů.
Šéfkuchař Gonçalo slibuje nezapomenutelný kulinářský zážitek, který předčí očekávání.  Palheiro Gardens Zahrady v "Quinta do Palheiro" jsou proslulé nejen rozmanitostí rostlin, které zde rostou, ale i krásou prostředí v kopcích východně od Funchalu, hlavního města Madeiry. Casa Petronella by OurMadeira Pořízení ingrediencí a vaření vegan s Nikolet. 4. den Tabua Návštěva jedinečné eco & permaculture farmy zvané Arambha. Arambha je permakulturní projekt pro propojení kultur a synergické využívání zdrojů.
Arambha znamená v sanskrtu "začátek" a "jeden" a slouží jako ukázka přechodu do nového věku. Anjos, Ponta do Sol Návštěva unikátního vodopádu, který se nachází na útesu a teče doprostřed místní cesty.  Praia da Calheta Písčitá pláž v nejslunnější části ostrova. TERRA - Food Concept Multikulturní a veganská restaurace, která nabízí chutě celého světa z těch nejčerstvějších surovin. 5. den Miradouro de São Cristovão Návštěva jedné z nejhezších vyhlídek na Madeiře. Porto Moniz Natural Swimming Pools Koupání v jedinečných přírodních bazénech usazených přímo do skál v oceánu. Ribeira da Janela Přímo na pláží se nachází impozantní skála, která vystupuje z oceánu a má otvor připomínající okno (Ribeira da Janela se skutečně jmenuje podle této jedinečné skály).  Posto Florestal Fanal Návštěva mlžného lesu zapsaném na seznamu přírodních památek UNESCO. Tzv. Laurisilva nacházející se ve Fanalu je výjimečným reliktem dříve rozšířeného typu vavřínového lesa.  Jedná se o největší zachovalou oblast vavřínového lesa a předpokládá se, že tvoří 90 % primárního lesa.  Vyskytuje se zde jedinečný soubor rostlin a živočichů, včetně mnoha endemických druhů. Seixal beach Pláž s černým vulkanickým pískem a výhledem na hory a vodopády Madeiry. Window to Asia Objevování chutí vyhlášené místní asijské restaurace. 6. den Pico do Arieiro Trek na nejvyšší hory Madeiry. Výlet z Pico do Arieiro na Pico Ruivo je nejznámějším výletem na ostrově.
Tato trasa vede turisty po úzkých stezkách, po schodištích nahoru a dolů a temnými tunelovými komorami.  Dle mnohých trek z Pico do Arieiro na Pico Ruivo je nejkrásnějším na Madeiře.
Mnozí ji dokonce považují za jednu z nejlepších túr na světě. Stezka spojuje nejvyšší body ostrova a nabízí nespočet vyhlídek na pestrobarevné údolí a skály.
Jdete od vrcholu k vrcholu, což je důvod, proč se jí také běžně říká túra "z Pica na Pico". Pico Ruivo S nadmořskou výškou 1861 metrů se jedná o nejvyšší vrchol ostrova a nabízí jedinečné výhledy do všech koutů ostrova. Fala Fala Vege Food Návštěva oblíbené místní vegan & vegetarian restaurace. 7. den PR18 Levada Do Rei Návštěva místní farmy a vodního mlýnu na kterém budete mít možnost si umlít vlastní mouku, popovídat si s místními farmáři a vyzkoušet jejich čerstvé limetky, kiwi,..., čerstvě nasbíraná vajíčka a mnoho dalšího. Casas típicas de Santana V městečku Santana se nachází poslední tradiční domy, ve kterých lidé žili po stovky let. Domy měly zpravidla dvě až tři místnosti a podkroví, ve kterém se skladovalo osivo pro další sezónu.
V každém z domků je možné narazit na expozici tradičních madeirských řemesel a produktů – víno, krajka, květinářství,...  Miradouro do Guindaste Prosklená vyhlídka ve výšce 150 metrů s výhledem na oceán a hory Madeiry. Casa Petronella by OurMadeira Další lekce vaření s Nikolot, tentokrát na ohni.  8. den Funchal Prozkoumání nejlepších míst hlavního města Funchal a okolí. Možnosti návštěvy historického centra, přístavu, muzea vína, a mnoho dalšího.
Program bude volný dle potřeb a preferencí každého.