Mallorka se vším všudy

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Krátký přesun z letiště do Can Pastilla a ubytování se v hotelu Linda (snídaně/polopenze - dle času příletu). Can Pastilla 2. den Přesun autobusem do Es Capdellà, okdud se vydáme po turistické trase, která nás zavede do hor. Půjdeme pod úpatím Puig de Galatzó (nejvyšší hora západní části Serra Tramuntana). Cestou možná potkáme oslíky, ovečky nebo divoké kozy.
Trek zakončíme v Estellencs, odkud se přesuneme autobusem do malebného Banyalbufar.
Pokud zbyde čas, můžeme se zastavit u věže Torre del Verger, z které jsou nádherné výhledy na pobřeží.
Přenocujeme ve stylovém hostelu Sa Baronia s výhledem na moře.
V ceně ubytování je snídaně. Es Capdellà Estellencs Banyalbufar Torre del Verger 3. den Po snídani se přesuneme taxíkem do nádherné horské vesnice Deià, kde se ubytujeme v refugiu Can Boi (polopenze). Malebná Deià byla dříve velmi oblíbená mezi umělci.
Je tu také vynikající pekárna, která kde můžete ochutnat tradiční masové a zeleninové empanady, vynikající jídlo na nádcházející výlet.
Vydáme se k usedlosti Son Marroig s možností návštěvy muzea, odkud následně sejdeme cestou lemovanou krápníkovými skalami až k mysu  Sa Foradada.
Ti otužilejší se zde budou moci vykoupat v moři.
Následovat bude cesta zpět do vesničky Deià.
Zbytek odpoledne můžete posedět v kavárně, navštívit muzeum básníka Roberta Gravese, archeologické muzeum, nebo sejít k 2,5 km vzdálené pláži Cala Deià .  Deià Sa Foradada 4. den Dopolední výlet autobusem do krásného horského městečka Valldemosa, které bylo dříve i sídlem králů.
Těšit se můžete na romantické uličky, muzeum hudebního skladatele Frederica Chopina nebo Kartouzský klášter, který sloužil jako královské sídlo.
V místní kavárně doporučuji ochutnat tradiční studené nápoje "granizado de almendra" nebo "granizado de horchata" a zakousnout se do  výtečné sladké einsaimady či coca de patata.
Pokud bude čas a chuť, můžeme zařadit kratší okruh kolem Valldemosy s prohlídkou starobylých pecí na vápenec, které se nacházejí v okolních lesích.
Odpoledne se přesuneme autobusem do přístavního města Port de Sóller a podél pláže dojdeme k majáku na skále s úžasným výhledem na přístavní město.
Zde přespíme v refugiu Muleta (polopenze).  Deià Valldemossa Es Caragolí Valldemossa Port de Sóller 5. den Odpočinkový den. Výlet historickou dřevěnou tramvají z Port de Sóller do nedalekého města Sóller.
Prohlídka cetra města a posezení na náměstí, kde si můžeme dát vynikající mandlovou zmrzlinu.
😍 Poté pojedeme historickým vláčkem do Palmy s následnou prohlídkou starého města.
Přespání ve stylovém hostelu Sóller (strava za příplatek). Refugi De Muleta Port de Sóller Sóller Po prolídce města budeme pokračovat historickým vlakem do Palmy.
Trať vede mezi pomerančovými sady, mandlovými a olivovými sady a třinácti tunely. Plaça d'Espanya Z hlavního náměstí si projdeme okruh historickou částí Palma de Mallorca.
Připravte si foťáky na malebné uličky plné restaurací, kaváren a pasáží.
Nebude chybět katedrála.  Sóller Z Palmy se budeme do Sólleru vracet autobusem, který je výrazně rychlejší než historický vlak.
🐌😂 6. den Na pořadu dne je nejtěžší pochod s 1200 výškovými metry, který nás odmění dechberoucími výhledy.
 Cesta se ubírá mezi pomerančovými a citrónovými sady, které následně vystřídají olivovníky.
Cestou můžeme potkat volně pobíhající ovce, osly a divoké kozy.
Vystoupáme až k horskému jezeru Cúber s panoramatickým pohledem na nejvyšší část hor, načež se "přehoupneme" přes hřeben s výhledem na jižní část ostrova.
Trek zakončíme v útulné horské boudě Tossals Verds (polopenze) uprostřed hor s výhledem na slunce zapadající mezi dvě monumentální skály.
Na jedné z nich stojí zřícenina maurského hradu Castell d'Alaró. Sóller Refugi Tossals Verds 7. den Poslední turistický den. Budeme pokračovat k hoře Puig de Massanella (2. nejvyšší hora Mallorky - 1356 m). Pokud počasí a stav našich nohou dovolí, můžeme vyjít na její vrchol, z kterého je výhled na celý ostrov.
Následovat bude sestup ke klášťeru Lluc.
Tady si můžeme dát vynikající mandlový nebo citrónový dort, na vštívit kapli a projít si klášterní botanickou zahradu.
Přespíme v nedalekém refugiu Son Amer (polopenze). Refugi Tossals Verds Lluc 8. den Den bude uzpůsoben dle času odletu.
V případě odpoledního letu je možné zařadit prohlídku nejkrásnějších krápníkových jeskyní na ostrově Cuevas Campanet.
Anebo se můžeme vydat na  výlet do historické Alcudie na severu ostrova, která je obehnána hradbami a k vidění jsou i antické vykopávky.  Alcudia Palma de Mallorca Airport