Poznávací zájezd Švýcarsko vlakem

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Vyrazit můžete i s heslem „cesta může být cíl“. Cesta je zajištěna lůžkovým vozem a představuje tak maximální pohodlí.
Odjezd z Prahy je v 18:21, dále je možné nastoupit také v Táboře (odjezd 19:20), Českých Budějovicích (odjezd 20:01) a v Kaplici (odjezd 20:36). Odpočinek, noc ve vlaku. Praha 2. den Ráno v 8:20 dorazíme do Curychu.
Přestoupíme na přímý vlak do Lucernu.
Odsud se vydáme rovnou na „královnu hor“ – Rigi.
A to opět stylově – lodí.
Pokračovat budeme poté nejstarší zubačkou Evropy.
Z hory Rigi, resp.
z jejího vrcholu Rigi Kulm se nabízí panoramatický dechberoucí výhled na 3 země, 24 švýcarských kantonů, 620 vrcholů a 13 jezer.
Dopřejeme si lehčí pěší turistiku a čas bude i na občerstvení.
Odpoledne se vydáme k lázním Rigi Kaltbad a odtud lanovkou do Weggis, kde kratší procházkou dojdeme na nábřeží, odkud se lodí vrátíme zpět do Lucernu. Curych Lucern Rigi Kulm Luftseilbahn Weggis - Rigi Kaltbad Lucern 3. den Dnes nás budou čekat hned dvě lahůdky – nejstrmější pozemní lanovka světa a proslulá gotthardská železnice po které se svezeme v nejmodernějším vlaku SBB (Švýcarské dráhy) v Treno Gottardo.
Navštívíme Andermatt, městečko v zajetí hor které je dostupné pouze vysokohorskými průsmyky a železnice i silnice se tu neuvěřitelně kříží.
V Andremattu bude čas na oběd a vydáme se odsud na pěší okruh do soutěsky Göschenen, kde budeme obdivovat divokou přírodu i um železničních stavitelů. Andermatt Göschenen Lucern 4. den Dnešní výlet panoramatickým vlakem Zentralbahn nás zavede do centra oblasti Jungfrau, do Interlakenu, odkud se vydáme dál až do Lauterbrunnenu a lanovkou a vláčkem do Mürrenu.
Mürren je malebná vesnička ležící nad hlubokým údolím.
Odsud můžete pozorovat nádherné výhledy na magickou trojici hor Eiger, Mönch a Jungfrau.
A také některé ze 72 vodopádů, které se v údolí nachází a mnohé z nich jsou dlouhé stovky metrů.
Proto u těchto nádherných výhledů poobědváme.
Zpět se vrátíme lanovkou do Stechelbergu přes údolí Lauterbrunnen. Interlaken Lauterbrunnen Mürren 5. den Závěrečný den věnujeme první Cabrio lanovce, která nás zaveze na Stanserhorn, kde bude čas i na oběd.
Dál budeme pokračovat do horského střediska s klášterem do Engelbergu.
Odtud se pak vrátíme do Lucernu, kde si vyzvedneme v hotelu kufry a vydáme se za poznáváním největšího švýcarského města Zürichu.
Ve večerních hodinách pak nastoupíme do našeho lůžkového vlaku.
Odjezd je plánovaný na 21:40. Stanserhorn Engelberg Lucern Curych 6. den Příjezd do ČR je plánovaný následovně – Kaplice 8:20, České Budějovice 8:52, Tábor 9:37, Praha 10:39. Přivezeme si hodně zážitků, vyspalí se budeme moci případně vrhnout rovnou do práce.
A hlavně si budeme muset odpovědět na otázku – kam příště?

☺  Praha