Roadtrip po TOP krásách Vietnamu

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Hanoj Přílet, ubytování + dobrovolná společná večeře a procházka večerní Hanojí 2. den Hanoj Celý den strávíme procházkou po nejzajímavějších a nejfotogeničtějších místech Hanoje, abyste nasálu kulturu, místní architekturu, trhy, historii - zkrátka nasajeme vibraci 8miliónového hlavního města Vietnamu. Zároveň ochutnáme tradiční kulinářské speciality jako polévku Pho Bó, Bun Chá a nebo mezi místňáky populární bagetu Báhn Mi.  A po večeři sedneme do lůžkkového autobusu a vypravíme se na sever Vietnamu do horského městečka Sa Pa, kde se ubytujeme v příjemných pokojích nedaleko centra. Trấn Quốc Pagoda Quan Thanh Temple Ho Či Minovo mauzoleum One Pillar Pagoda Temple Of Literature Hanoi Train Street 3. den Cat Cat Village Ráno se projdeme uličkami turistického městečka Sa Pa, koupíme sváču (třeba výborné místní smažené kaštanové buchty) a vydáme se na nenáročnou procházku z kopce dolů do nedaleké vešničky Cat Cat, kde kromě krásné přírody a vodopádu budeme obdivovat místní řemeslné umění a umění.
A když budeme mít štěstí, nechají nás nahlédnout i do jejich školy během výuky.  4. den Sa Pá Hned po snídani se vydáme na jeden z nejkrásnějších treků z celého Vietnamu (cca 7h). Půjdeme po úpatí krásných hor s neskutečnými výhledy na nekonečné rýžové plantáže.
Po celou dobu nás bude provázet naše milá průvodkyně z místního kmene.
(Když provázela nás, po celou cestu na zádech nesla i svého 2měsíčního synka.
:) ) Je skvělá! A po krásné procházce nás ubytuje u sebe doma v malé roztomilé vesničce, uvaří nám místní speciality a nakonec, kdo bude chtít si může zahrát jejich tradiční společenské hry a ochutnat místní "happy water" (což je taková místní slívka). :)  5. den Sa Pá Následující ráno se dodávkou přesuneme zpět do městečka Sa Pa na autobus a pak rovnou do další destinace - Ha Giang, kde se ubytujeme ve velmi příjemném hostelu daleko od rušných měst a silnic.
Po náročné cestě si odpočineme u bazénu, zahrajme si šipky, kulečník, vychutnáme si skvělou místní večeři a připravíme se na nejnáročnější část tohoto tripu. 6. den Ha Giang Loop Tour Za nás rozhodně nejkrásnější výhledy a krajiny jsme viděli ze sedla motorky během 2denního výletu na motorkách touto klikatící se horskou oblastí.
Kdo s sebou budete mít mezinárodní řidičák a budete si chtít zkusit řídit (doporučujeme skutečně pouze velmi zkušených řidičům), může si to zažít na vlastní plyn.
Ti ostatní si mohou připlatit a sednout si na sedlo za místního zkušeného řidiče, který vás bezpečně celou cestou proveze.  No a pokud máte panickou hrůzu z motorek, i to je v pořádku.
Vymyslíme pro vás alternativní program formou celodenního treku po okolí Ha Giang, abyste ani vy o tyto krásné výhledy nepřišli.
  Přespávat budeme kdesi na cestě v horách hromadně v jedné dormitóře (hodně jednoduché, takže nečekejte žádnej luxus), ale o to autentičtější zážitek to pro nás bude.
:) 7. den Hà Giang Po bohaté snídani sedneme na motorky a projdeme si další část překrásného okruhu Ha Giang Loop a budeme obdivovat fotogenické serpentýny, rýžové plantáže, hory, řeky ... a odpoledne se vrátíme zpět do našeho hostelu, vezmeme batohy a po večeři sedneme do nočního autobusu, který nám bude tentokráte i ubikací.
Ale nebojte - vietnamské noční lůžkové autobusy jsou na takové vzdálenosti uzpůsobené, takže jsou poměrně pohodlné a když s sebou budete mít masku na oči a špunty do uší, je pravděpodobnost, že i usnete.
:D 8. den Cát Bà Island Konečně mořeeee! Po dlouhé noční cestě autobusem dorazíme na jeden z highlightů naší cesty a jedno z nejnanavštěvovanějších míst Vietnamu - zátoky Ha Long Bay.  Nicméně nezůstaneme na břehu a společně s autobusem se necháme trajektem hodit na krásný ostrov Cat Ba, kde se ubytujeme, projdeme si promenádu kolem moře ... ... nadechneme se čerstvého vzduchu, dáme oběd a odpoledne se vydáme poznávat místní jeskyně a panenský přírodní národní park, který je zároveň džunglí.
Pro milovníky turistiky a přírody to bude velký zážitek. 9. den Cát Bà Island No a tento den vyrazíme na výlet lodí po úchvatné zátoce Ha Long Bay. Kromě ikonických skal tyčících se z moře si prohlédneme tzv. plovoucí vesničku (kde skutečně dodnes žijí místňáci), projedeme se na kajaku, zašnorchlujeme si, vychutnáme si oběd na lodi a odpoledne když zbyde čas si můžeme zajít omrknout i nedalekou místní pláž.  10. den Ninh Binh Ráno si trošku přivstaneme, abychom stihli autobus do Ninh Binh, kam dorazíme kolem poledne.
Dáme si oběd, ubytujeme se uprostřed nekonečných řek, skal a údolí - v oblasti Tom Cuc. Až se rozkoukáme, půjčíme si kola a pojedeme omrknout nedalekou Pagodu zasazenou do skalního útvaru.
Večer se vrátíme na místní vietnamskou večeři. 11. den Tam Cốc – Bích Động - Ninh Bình, Việt Nam Druhý den zrána si pojedem zaveslovat kolem rýžových plantáží, majestátních vápencových masivů a okouzlujících jeskyní.  Poté navštívíme původní starobylé město Hoa Lu, které bývalo hlavním městem až do počátku 11. století, kdy ho císař Ly Thai To přesunul do dnešní Hanoje.  Celodenní výlet zakončíme výšlapem na jeskyni Mua. Jeskyně je přirovnávána k "Velké čínské zdi". Po 500 schodech se vyšplháme na vrchol, odkud se nám naskytne nádherný pohled na Ninh Binh a úžasný panoramatický výhled na Tam Coc.  Tam Coc Ninh Binh 12. den Hue Po příjezdu do Hue si dáme kafčo a snídani v místní fajne kavárničce, abychom nabrali trochu energie na další dobrodružství.  Tady nás čeká uklidňující projížďka lodí k Pagodě Thien Mu a chrámu literatury, kde nasajeme nejen místní kulturu, ale i oceníme i zdejší architekturu.  A jelikož Hue nabízí celou řadu možností, dle energie a chutě si vybereme, zda strávíme odpoledne prohlídkou historické citadely, nebo půjdeme omrknout místní trhy, zažít si místní představení v národním divadle nebo vyzkoušíme dračí lodě.
Dle libosti.
:) Večer si dáme místní večeři ve streetfoodové uličce a ubytujeme se nedaleko centra města.  13. den An Bang Beach Hoi An Ráno po snídani vyrazíme do nejbarevnějšího města Vietnamu - Hoi An. Než se vydáme prozkoumat historické centrum města, tak si půjčíme kola a vyrazíme prozkoumat nedalekou tradiční vesničku a dojedeme se zchladit na nedalekou pláž do móře a vychutnat si po delší době koktejl nebo ovocné smoothie.  Jakmile se vrátíme, se západem slunce si projdeme malebné uličky Hoi An, nakoupíme suvenýry, ochutnáme místní speciality, oddechneme si u kávy a po setmění si dáme projížďku mezi desítkami lodičkami osvícenými stovkami pestrobarevných lampiónů.  14. den My Son Sanctuary Ráno po snídani se vydáme na jeden z nejvýznamnějších archeologických komplexů jihovýchodní Asie - úchvatnou zříceninu My Son místy připomínající kambodžský komplex Ankor Wat.  Toto svaté místo bylo postaveno mezi 4. a 14. stoletím dynastií Cham a sloužilo jako náboženské a kulturní centrum říše Cham.
Nachází se zde stovky věží, staveb a soch, které kombinují hinduistické a buddhistické vlivy.
My Son byl v roce 1999 zařazen na seznam světového dědictví UNESCO.
Toto místo je fascinujícím dokladem bohatého kulturního dědictví Vietnamu Ba Na Hills Ba Na Hills je zářícím skvostem naší výpravy.
Tento kouzelný komplex na kopci vyvolává směsici vzrušení a úžasu.
Poté, co se necháme lanovkou unášet přes oblačné lesy se ve výšce 1487 m nad mořem ocitneme v říši snů s nekonečnými zážitky.  Zdejší zahrady, podnebí a architektura nám připomenou pohádkový svět, ale především dokonalou napodobeninu evropské architektury.  Zároveň se tu projdeme po ikonickém mostě, který nadnáší zlatá kamenná socha ve tvaru ruky.  Pokud vyjde počasí, čekají nás nezapomenutelné výhledy. 15. den Danang Ani jsme se nenadáli a je tu poslední výletový den našeho dobrodružství.
A ještě než vás vypustíme do víru velkoměsta, na letiště případně na vaši další část sólo cesty po jižním Vietnamu, ukážeme vám náš oblíbený "jungle polostrov". Dáme si poslední túru cca. na 3,5h po tzv. plících Da Nangu za nejkrásnějšími vyhlídkami na měso i oceán, ale i za panenskou přírodou a zvídavými opičkami.  Při zpáteční cestě navštívíme sochu Lady Buddhy, která je ohromujícím uměleckým dílem díky svému prvotřídnímu zpracování z bílého mramoru.
Dosahuje výšky více než 67 metrů, což ji činí jednou z nejvyšších soch na světě.
Vedle ní se necháme okouzlit pagodou Linh Ung, která je taktéž jednou z nejvyšší v regionu. No a pak už nás čeká lahodný oběd v nějaké mňamózní restauraci a odpoledne s sebou všichni vítězoslavně plácneme do nekonečně dlouhé pláže, která se vine po celé délce města.  Tady si naposledy užijeme vlny, přiťukneme si mojítem a se slzou v oku plnou nezapomenutelných zážitků a těšení se na "přístí dobrodružství" si zamáváme.  16. den Da Nang International Airport Přesun na letiště a odlet zpět do Evropy (dle vašich individuálních letenek)