Severním Norskem za polární září

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Tromsø Airport Tromsø První den přiletíme do Tromsø, pojedeme nakoupit a rovnou se ubytovat.
Odpoledne bude možnost projít si město, které je v noci vždy hezky nasvícené, nebo zajít do místní sauny a posléze se ochladit v oceánu.  Grøtfjorden Pokud bude počasí a podmínky přát, vyrazíme rovnou za první polární září do tohoto fjordu na sousedním ostrově Kvaløya.  2. den Ersfjordbotn Po rozednění se vydáme na prohlídku fjordů, které se nacházejí kousek od Tromsa.
Jedním z nich je třeba Ersfjordbotn, kde se pokocháme výhledy a zastavíme pro dobroty v místní kavárně. Bryggejentene AS V této kavárně mají ty nejlepší skořicové šneky, takže ji během našeho putování určitě nesmíme vynechat!  Skulsfjord Další fjord, který nabízí nádherné výhledy na okolní vrcholky, je Skullsfjord, kde se projdeme po malé rybářské vesničce. Fjellheisen Na západ slunce vyjedeme lanovkou na horu Fjellheisen, kde je ten nejhezčí výhled na celé Tromso.
Nahoře se nachází také příjemná restaurace s kavárnou, kde bude možnost se občerstvit a případně počkat, jestli se neobjeví polární záře.  Laksvatnet Podle předpovědi počasí a podmínek budeme večer opět lovit auroru a ideálně u nádherného slaného jezera Laksvatnet.  3. den Třetí den bude především o zážitcích! Pojedeme na tour na kajaky a večer navštívíme osadu, kde chovají husky.  Tromsø Sea Kayaking Club Podle počasí vyrazíme na kajaky na místo, kde budou nejvhodnější podmínky.
Budeme mít s sebou profesionálního guida, který nám poskytne kompletní instruktáž a postará se o veškerou bezpečnost.
Tour bude určitě téměř na celý den, který takhle v únoru na severu netrvá příliš dlouho.  Tromso Wilderness Center - Dog sledding Večer se vydáme do malé vesničky na okraji Tromsa, kde chovají husky.
Bude nás čekat společná večeře a horké nápoje v typickém lavvu, což je stan, který využívali Sámové, a posléze budeme čekat na polární záři.
Čas nás zkrátí návštěva pejsků, se kterými budete mít možnost si pohrát.
Jenom raději upozorňuji, že v tomto případě nepojedeme na saních.  4. den Fjordgard Bude nás čekat poměrně dlouhý přejezd na ostrov Senja, takže vyrazíme hned brzy ráno, abychom si užili co nejvíc denního světla přímo na místě.
První zastávkou bude výstup pod horu Hesten, kde se nachází ikonická vyhlídka na horu Seglu.
Pokud budou dobré podmínky, zkusíme chvíli počkat na polární záři.  5. den Tungeneset Jedna z nejhezčích vyhlídek na vrcholky ostrova Senja se nachází přímo u hladiny moře a jen pár metrů od parkoviště.
Tungeneset je designový chodník z modřínového dřeva, vedoucí až na břeh Norského moře.
Tady se chvilku zdržíme, abyste si mohli udělat fotky.
(Snímky jsou z léta, ale chodník je přístupný i v zimě).  Husfjellet V závislosti na sněhových podmínkách se pokusíme o výstup na jeden z nejkrásnějších vrcholů v okolí.
Pokud bude hodně sněhu, nemusíme výstup realizovat celý.
Stačí vyjít zhruba do poloviny, odkud jsou dechberoucí výhledy na okolní fjordy.
(Fotky jsou pořízeny v létě, ale místo je dostupné i v zimě). Vzdálenost: 8 km Čas: 3-4h Stoupání: 635 m 6. den Tromsø Následující den se budeme opět vracet do Tromsa, kde si dopřejeme ještě jeden den prohlídkou města a večerním pozorováním polární záře.
Pokud by v Norsku nevycházela předpověď, zkusili bychom přejet hranice do Finska do oblasti Kilpisjarvi.  Skarsfjord 7. den Tromso Airport Transfer Poslední den se přesuneme na letiště a vyrazíme zpátky domů.