Island a Westfjords

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Airport Inn Keflavik Iceland Krýsuvík Poloostrov Reykjanes je dalším malebným místem na Islandu, které byste měli navštívit.
Zde najdete Modrou lagunu a také mezinárodní letiště Keflavik.
Můžete tak maximalizovat svůj čas v den příjezdu nebo zpáteční cestu do této oblasti. Patří sem slavná geotermální oblast Krýsuvík, kde najdete geotermální pole Seltún.
Je plná fumarol, bublajících jezírek a horkých pramenů. Búðir Historický kostelem z roku 1848. Okolní krajinu tvoří pláže, skály a zelené kopce, což vytváří idylické místo pro turisty i fotografy.
Búðir je také výchozím bodem pro výlety do přírodní rezervace Snæfellsjökull National Park Kirkjufell Nejfotografovanější hora na Islandu nabízí úžasnou scenérii společně s vodopádem Kirkjufellfoss.  Od parkoviště ho uvidíte a půjdete nějakých cca 400 metrů po cestě 2. den Svöðufoss Svöðufoss je krásný vodopád v jižním Islandu.
Jeho jméno znamená "Měkký vodopád" a název napovídá, jak voda jemně padá ze skály do tůně pod ní. Okolní krajina je velmi malebná a je tady mnoho možností k prozkoumání. Svörtuloft Lighthouse Svörtuloft je skalnatý útes na západním pobřeží Islandu, který je oblíbeným místem pro pozorování mořských ptáků a úchvatné výhledy na okolní krajinu Arnarstapi Arnarstapi je rybářská vesnice nedaleko národního parku Snæfellsjökull, přímo na úpatí ledovce Snæfellsjökull. Nejpůsobivější na Arnarstapi je jeho krajina na útesu, která přitahuje mnoho mořských ptáků.
Abyste na ně měli dobrý výhled, doporučuji jet pobřežní cestou z Arnarstapi do Hellnaru, další krásné rybářské vesnice.
Je to příjemná cesta a můžete si dát čas na obdivování scenérie. Během svého pobytu zde můžete vidět obrovské lávové stěny a neuvěřitelné skalní útvary, jako je slavný oblouk Gatklettur.
Jednou z nejunikátnějších věcí v Snæfellsnes je vyfotit se se sochou Bárðura Snæfellsáse, ochránce poloostrova. Guðrúnarlaug hot spring Horký pramen Guðrúnarlaug hluboko v západní části země je jedním z takových míst, které má velmi blízko k přírodě a její drsné, nedotčené kráse.
Samotná vířivka má historii starou 1000 let. Po strašlivém sesuvu byl asi 140 let uzavřen, ale v roce 2009 byl zrekonstruován a od té doby je otevřený. 3. den Hellulaug Skrytý drahokam v jižní části Westfjordů: Ačkoli existuje nespočet geotermálních bazénů, horkých pramenů přítomných na hlavním a předměstí Islandu, jen málo z nich je ideálních pro koupání a plavání, zatímco některé se nacházejí v odlehlé oblasti a jsou stále neprozkoumané a daleko od turistických radarů.
Jedním takovým přírodním koupalištěm je ten nejnověji objevený – Hellulaug Hot Spring , který se nachází ve Westfjordech na Islandu a poskytuje dokonalý výhled na oceán a fjord Vatnsfjörður. Teplota bazénu je ideální a je konstantní kolem – kolem 100°F (38°C) Garðar BA 64 Gardar BA 64 je nejstarší ocelová loď na Islandu.
Původně pochází z Norska a až do roku 1981 fungovala jako rybářská loď na Islandu.
Od té doby leží vyvržena na pláži a představuje atrakci pro spoustu turistů Látrabjarg JEDEN Z NEJVĚTŠÍCH EVROPSKÝCH PTAČÍCH ÚTĚSŮ A NEJZÁPADNĚJŠÍCH BODŮ Jestli chcete vidět papuchalky, tohle je jedno z míst, kam za nimi vyrazit, ale pouze v období od května do srpna Rauðisandur Rauðasandur (Raudasandur) nebo Rauðisandur (Raudisandur) znamená v islandštině „ červený písek “. Zatímco pláže s černým pískem jsou jednou z dominant  jižního pobřeží Islandu , tato odlehlá část Westfjordů nabízí něco úplně jiného. Barva písku se mění v závislosti na počasí a ročním období.
Od různých odstínů žluté po odstíny oranžové, pláž nikdy nezůstane dlouho stejná.
Pokud budete mít štěstí, můžete být dokonce svědky toho, jak Rauðasandur vypadá jako růžová pláž!  4. den Abandoned Barn Fossfjörður Tato malá stodola zastrčená ve Westfjordech je jedinečná a ideální objekt pro fotografování. Stodola ve Fossfjörðuru stojí na pobřeží a je dobře viditelná z dálky.
Plechové panely po stranách střechy jsou oranžové a rezavé, zatímco dřevěné boky a okenní rámy se zbarvily do dokonale stříbrošedé.
V této obrovské krajině je jen malý, ale nevyčnívá kolem něj žádné další budovy. Reykjafjarðarlaug Hot Pool Reykjafjarðarlaug je jedním z těch horkých pramenů, které vás obejmou nejen svou teplou vodou, ale také úchvatnými výhledy. V Reykjafjarðarlaug najdete tři malé horké prameny, které jsou propojené a jedním z nich je umělý betonový bazén postavený před 45 lety.
Přírodní horké prameny mají teplotu vody 50°C a 45°C, v betonovém bazénu má voda teplotu 32°C. Můžete přepínat mezi bazény a vytvořit si skutečný islandský rituál.
Umělý horký pramen je dlouhý 6 metrů, což znamená, že si můžete užít relaxační koupel společně s rodinou nebo přáteli.
Výhledy na fjord Arnarfjorður završují celý zážitek na Reykjafjarðarlaug. Dynjandi Vodopád Dynjandi, známý jako nejkrásnější atrakce Westfjordů. Je prvním ze série 7 vodopádů s kumulativní výškou 100 m, 30 m široký na vrcholu a 60 m široký na základně.
Zatímco každý z vodopádů pod tím hlavním na vrcholu je velkolepý sám o sobě, kumulativní efekt sedmi vodopádů je působivý a pohlcující.
Naprostý objem vody a její zvuk a síla jsou neskutečné. Hrafnseyri Hrafnseyri je rodištěm pýchy ‚Islandu.
V roce 1980 bylo v Hrafnseyri otevřeno muzeum.
Muzeum představuje obnovený travnatý dům podle vzoru domu, ve kterém vyrůstal Jón.
Je zde také starý kostel z roku 1886. 5. den Litlibær Litlibær byl postaven v roce 1895, dřevěný dům s kamennými bočními zdmi a travnatou střechou.
V Litlibæru žilo v jednu chvíli kolem 20 lidí a poslední obyvatelé se odstěhovali až v roce 1969. Celé léto je v místě otevřena kavárna Valagil Waterfall Jeden ze zapomenutých vodopádů islandských westfjordů.
Trek k němu má 4 km a zabere 2 hodiny.  Seal lookout Fotografie tuleňů z vyhlídky Litlibaer – Westfjords Hörgshlíðarlaug Hörgshlíðarlaug je klidné místo.
Spolu s úžasnými přírodními scenériemi nabízí návštěvníkům také základní vybavení.
Na straně sloužící jako šatna je postavena kůlna.
I když je to docela jednoduché, protože místo nikdy není příliš přeplněné, takže můžete snadno použít tuto malou šatnu.
Horký pramen má vždy kolem 40 stupňů , což je ideální pro koupání 6. den Seljalandsfoss Seljalandsfoss je jedním z vodopádů na Islandu, který prostě musíte navštívit, protože je tak působivý.
Nachází se na Ring Road na jihu ostrova a je jedním z nejnavštěvovanějších vodopádů na Islandu. Gljufrabui Velmi blízko vodopádu Seljalandsfoss se nachází vodopád Gljúfrabúi je menší a má spád 40 metrů, je přírodní krásou, kterou byste si neměli nechat ujít. Gljúfrabúi patří mezi vzácné vodopády v jeskyni na Islandu.
Je vidět pouze při vstupu do jeskyně, a proto je známá jako Tajný vodopád Islandu.
Vchod je poněkud úzký, a pokud nechcete skončit s mokrými botami, budete muset balancovat na kamenech v řece. Dyrhólaey Viewpoint Výběžek se tyčí zhruba 120 metrů nad mořem a jeho nejvýraznější rys je maják, který byl postaven v roce 1910. Na vrcholu se nachází malé parkoviště, odkud je krátká pěší stezka k majáku a dalším výhledům na pláže Reynisfjara a Eyjafjallajökull. 7. den Fjallsjökull Fjallsjökull je ledovec na jihovýchodě Islandu, který se nachází na jižním okraji ledové kupy Vatnajökull.
Ledovec je přístupný z turistického parkoviště a nabízí krásné výhledy na okolní krajinu.
Je také populárním výchozím bodem pro túry do okolí, jako jsou například ledovcové jeskyně a kaňony. Diamond Beach Diamond Beach (Diamantová pláž) je známá pláž na jihovýchodě Islandu, poblíž ledovce Jökulsárlón.
Název dostala kvůli tisícům kusů ledu, které se zde nacházejí a působí jako diamanty na černém písku pláže.
Tyto kusy ledu se oddělují od ledovce a jsou unášeny do Atlantského oceánu, kde se později vrací zpět na pláž při odlivu. Jökulsárlón Jökulsárlón je ledovcové jezero  vzniklo táním ledovce Breiðamerkurjökull a je známé svými plavajícími ledovci, které se z něj uvolňují a plují do Atlantského oceánu.
Jökulsárlón je nejhlubším jezerem na Islandu a dosahuje hloubky až 248 metrů.
Okolí jezera je také domovem mnoha druhů mořských ptáků, tuleňů a kdysi zde byla také pozorována populace tuleních lvů.  8. den Múlagljúfur Canyon Múlagljúfur Canyon je jedním z nejkrásnějších skalních kaňonů na Islandu a nachází se v regionu Suðurland.
Kaňon je dlouhý přibližně 2,5 km a v některých místech měří až 200 metrů na šířku.
Je proslulý svými vodopády, neuvěřitelnými skalními útvary a úchvatnými výhledy na okolní krajinu. Svínafellsjökull Glacier Tento ledovec je oblíbenou turistickou atrakcí pro výlety a túry po ledovci.
Ledovec nabízí návštěvníkům pohled na množství překrásných ledových tunelů, modře zbarvené ledové převisy a ledové jezírka.  Vik i Myrdal Church Víkurkirkja je kostel v obci Vík í Mýrdal na jihu Islandu.
Kostel byl postaven v roce 1934 a je jedním z nejznámějších symbolů této oblasti. Skógafoss Skógafoss je jedním z nejznámějších a nejnavštěvovanějších vodopádů na jihu Islandu.
Nachází se asi 5 km od města Skógar a spadá z výšky 60 metrů.
Voda se zde sesypává do malého jezera, které lze obcházet a získat tak úplně nový pohled na vodopád. Kvernufoss Kvernufoss se nachází v těsné blízkosti jiného známého vodopádu Skógafoss, ale turistů sem přichází mnohem méně.
Kvernufoss je méně známý, protože k němu vede cesta s horším přístupem.
Vodopád má výšku asi 30 metrů a jeho voda padá do krásného tůňky pod ním.
Kvernufoss je jedním z nejkrásnějších vodopádů na jižním Islandu a určitě stojí za návštěvu, pokud máte rádi krásnou přírodu a máte rádi klidnější a méně rušné turistické atrakce. 9. den Reynisfjara Beach Pláž Reynisfjara, také známou jako pláž Black Sand Island, která je jednou z hlavních atrakcí Islandu.
I když je krásná.
To, co odlišuje Reynisfjara od ostatních pláží s černým pískem, je Reynishverfi, pozoruhodné čedičové útesy, kde v létě hnízdí papuchalci a mořští ptáci.
V této oblasti jsou také mořské komíny Reynisdrangar, vyčnívající útesy, které se tyčí téměř 60 metrů nad vodou.
Mnoho místních říká, že vypadají jako zkamenělí trollové. Reykjavík V Reykjavíku, hlavním městě Islandu, se dá dělat spousta věcí.
I když toto město nemá s ostatními evropskými hlavními městy nic společného, protože zde najdete jen malé domky, nemusí závidět ani jiným velkým metropolím.
Reykjavík vám umožňuje užívat si přírodu, navštěvovat muzea, vidět polární záři, podnikat výlety za pozorováním velryb a další.
Stručně řečeno, toto je město s tisíci věcmi a některými z nejlepších restaurací v zemi. Garður Old Lighthouse 10. den Airport Inn Keflavik Iceland