Magický Lisabon + Autentický Karneval v Algarve!

Netradiční dárek pro muže i ženu nebo pár.
1. den Letiště Lisabon-Portela První den přiletíte do Lisbonu pozdě večer.
Budu na vás čekat na letišti a společně se přesuneme na ubytování.
Následující dny nás čeká velké dobrodružství!!⭐ 2. den Tak pojďme na to! Jdeme si projít tuto nádhernou metropoli - LISABON křížem krážem! Začneme v historickém centru a nic nevynecháme! Projdeme si všechny hlavní náměstí (Komerční náměstí, Baixa, Rossio, Restauradores) a obídek si vychutnáme v tradiční portugalské restauraci v centru města.
Naše prohlídka centra by nebyla kompletní bez projižďky historickou tramvají do nejstarší čtvrti - Alfama. Ve druhé části dne nasedneme na kola a hurá do Belému! Další historická čtvť, která je věnovaná zaoceánským plavbám.
Kromě nádherných památek jako jsou kostel Jeronymů, Památník objevitelů a Belémská věž také nesmíme zapomenout na ochutnávku slavného koláčku PASTEL DE BELEM. Rossio Square Náměstí Rossio poznáte velmi jednodušše - díky dlažbě, která připomíná vlny na oceánu.
Na tomto místě nesmí chybět přípitek tradičním portugalským likérem Ginja! Commerce Square Nádherné Komerční Náměstí, kde původně stál palác krále Manuela I. Dnes ve žlutých budovách sídlí ministerstva.
Vítězným obloukem projdeme na nákupní ulici Rua Augusta, která je součástí čtvrti Baixa. Alfama Nejstarší lisabonská čtvť Alfama byla místem pro nejbohatší obyvatele.
Po velkém zemetřesení roku 1755 se zřítila a do těchto míst se prý nastěhovali jen loupežníci a levné děvy :-D Je to také místo, kde vznikl portugalský hudební styl FADO. Restaurante O Portas Baixa de Lisboa Po zemětřesení nechal tuto čtvrť znovu vystavět Markýz de Pombal - do tvaru šachovnice.
Nachází se zde také slavný elevador SANTA JUSTA. Belém Klášter jeronymitů Památník objevitelů Belémská věž Pastéis de Belém Ponte 25 de Abril 3. den Ještě než se tento den vydáme do jižního Portugalska, budeme prozkoumávat nejmodernější část Lisabonu - Park Národů.
 Zde se konalo v roce 1998 EXPO.
Pro ty, co budou mít zájem, můžou navštívit nádherné Oceanárium (doporučuji).  V odpoledních hodinách přesun busem/vlakem do Algarve. Parque das Nações Oceanário de Lisboa Vasco da Gama Bridge Faro 4. den Faro Dobré ranko z Fara! Pojďme si dát pořádnou snídani a tu nejlepší kávu, kterou ve Faru máme a můžeme vyrazit za poznáváním tohoto městečka.
Poté se přesuneme lodičkou na pláž Praia de Faro a čeká nás zasloužený odpočínek na pláži.
Pro ty, kteří nejsou fanoušci relaxace na pláži si můžou udělat dlouhou procházku až na konec pláže nebo dokonce absolvovat surfovou lekci (když budou vhodné podmínky oceánu). Chelsea Coffee & Brunch Praia de Faro AMAR Surfing Academia 5. den Dnes do tenisek, ale plavky a ručník do baťůžku! Jedeme se podívat na nejkrásnejší část Algarve - nádherné pobřeží, které je lemováno žlutými pískovci.
Uděláme si nenáročný trek z Praia da Marinha do Benagil, který se nazývá 7 visutých údolí.
 Aby tento den byl ještě zajímavější, přejedeme v odpoledních hodinách na "Konec světa", nejjihozápadnější cíp kontinentální Evropy. 7 vales suspensos Praia da Marinha Benagil Cabo de São Vicente 6. den Hurá Hurá, na tento den jsme čekali! Vyvrcholení naší cesty, návštěva blízkého města Loulé, ve kterém je nejslavnější průvod alegorických vozů v Algarve.
Celé centrum města je uzavřené a slouží na obrovskou prohlídku ve slavnosti.
Je to vskutku nevšední zážitek.
Karnevalovou tradici v Portugalsku máme z Brazílie.
Pro autentický zážitek se můžeme této akce zůčastnit v maskách. Loulé 7. den Poslední den je jen relaxace a odlet z Portugalska. Faro Airport