Kurz skialpy pro začátečníky a pokročilé: Rakousko

Víkendový kurz skialpinismu pro začátečníky i pokročilé probíhá v malebném městečku Taxenbach v okrese Zell am See v Rakousku.
Tam vás čeká podrobná teorie, kde proberete bezpečnostní hlediska tohoto zimního sportu i ovládání výstroje, stejně jako vyrazíte túry v okouzlující horské krajině.
Skialpová túra bude přesně na míru vašim zkušenostem i kondici, aby si každý přišel na své. Kurzy probíhají od prosince do března až dubna, vždy záleží na konkrétních sněhových podmínkách.
Začátek je vždy v pátek, kdy vás čeká teorie (18:00 až 21:00), pokračuje sobotou (9:00 až 17:00), kdy k teorii přibyde i praxe a končí se skiaplovou túrou v neděli (do 14:00) Cena víkendového skialpového kurzu zahrnuje: teoretickou výuku (pátek): vysvětlení lavinové problematiky, bezpečný pohyb v terénu, plánování tras, první pomoc, základy lavinové výbavy (batoh s airbagem, pípák, sonda, lopata); seznámení se skialpovou výbavou a jejím ovládáním (sobota): ovládání lyžáků, speciálního vázání, technika ovládání stoupacích pásů a teleskopických holí; skialpové túry v sobotu i v neděli; zapůjčení skialpového vybavení, pokud nemáte vlastní. Součástí ceny kurzu není doprava na místo a zpět ani ubytování.
Pokud byste chtěli zajistit výhodnější ubytování u partnerských penzionů (včetně polopenze), sdělte to prosím při rezervaci zážitku. Nezapomeňte se dobře obléknout.
Nepromokavá bunda a kalhoty, kulich, teplé rukavice (ideálně jedny tenké pro pohyb nahoru a jedny teplé pro sjezd) a lyžařské a sluneční brýle by rozhodně neměly zůstat doma.