Den na plachetnici a školení jachtingu, Orlík

Ještě, než se vydáte brázdit vody Orlíku, mrkněte na instruktážní videa, která obdržíte před samotným zážitkem.
V klidu domova se dozvíte základní ovládání plachetnice a můžete na to kouknout kolikrát jen bude potřeba. V den plavby nově nabyté vědomosti okouknete i prakticky a bude dost času na doplňují informace.
Už se ale nebudete muset zdržovat s úplnými základy, protože ty budete mít dávno v malíku.
A taky vám zbyde víc času na samotné plachtění (to probíhá od 9:00 do 16:00 hodin), když už nebude potřeba pachtění se základy.
Kdyby vám přeci jen něco vypadlo z hlavy, je na palubě manuál v papírové formě. Plout můžete za každého počasí, vždy je potřeba zvolit vhodné oblečení.
Případně si domluvit jiný termín, kdyby předpověď počasí byla příliš nepříznivá.
Na slunečné dny nezapomeňte plavky, ručník, sluneční brýle, opalovací krém a pokrývku hlavy, při větrnějším počasí přibalte větrovku, aby vám nebyla zima.
Obuv mějte ideálně bez černé podrážky. Plachetnice má v každém případě kajutu, kde se můžete před nepřízní počasí schovat vy, případně tam uložit batůžek se svačinou či elektroniku. Co nezapomenout při jachtingu na Orlíku?

Jídlo a pití, věci na koupání, oblečení dle počasí, obuv bez černé podrážky, vratnou kauci v hodnotě 5 000 Kč (platba je možná pouze v hotovosti). V ceně pronájmu plachetnice není závěrečný úklid (500 Kč), pokud loď vrátíte neuklizenou.