Zimní vyhlídkový let balonem

Program: Samotný čas letu je okolo 1 hodiny.
Na celý zážitek si ale vyhraďte okolo 3–4 hodin času, kromě samotného letu vás čeká totiž celé vzduchoplavecké dobrodružství od příprav k letu až po křest čtyřmi živly.
Ale pěkně popořadě. Před letem obdržíte od pilota SMS se souhrnnými informacemi o zimním letu balonem.
Pak se dopravíte na místo odletu, ukážete letenku a dobrodružství začíná.
Se souhlasem pilota se můžete podílet na předletových přípravách, pokud byste chtěli přiložit ruku k dílu. Jakmile bude balon připravený, naskočíte do koše a užijete si výhled na zimní krajinu na města.
Během vyhlídkového letu pofrčíte rychlostí a směrem větru – přesná trasa a místo přistání jsou tak vždycky trochu překvápko. Zážitek ale nekončí ani přistáním – jakmile dosednete na zem, čeká vás slavnostní křest čtyřmi živly, díky kterému se prvoletci stanou právoplatnými členy vzduchoplavecké rodiny.
Poté už se rozloučíte a můžete vyrazit zpět na místo srazu – tam vás odveze pozemní část posádky. Co si vzít na sebe a s sebou?

V balonu není teplota výrazně nižší než na zemi, a navíc vás bude hřát horký vzduch z hořáku.
Přesto se nebudete zahřívat pohybem, takže doporučujeme teplé oblečení, včetně rukavic a čepice.
Nezapomeňte ani na pevnou zateplenou obuv. Co když nebude příznivé počasí?

Let balonem se uskuteční pouze za příznivých povětrnostních podmínek.
V případě nepříznivého počasí vás bude pilot včas informovat a nabídne nový termín letu. Jak je to s doprovodem?

Můžete si vzít doprovod, který vás podpoří a pořídí pár skvělých fotek.
Váš doprovod může sledovat balon z místa startu a přijet na místo přistání.
Pohyb v prostoru startu je však třeba konzultovat s posádkou, aby nedošlo k narušení průběhu zážitku. Cena zimního letu balonem zahrnuje: letenku, vyhlídkový let ve vybrané lokalitě po dobu 1 hodiny, slavnostní křest prvoletce, dopravu zpět na místo srazu, pojištění. Co byste měli vědět Balon má danou maximální vzletovou hmotnost, a proto budete muset před odletem vyplnit svou váhu (stačí orientačně), aby měl pilot jistotu, že bude balón naložený tak akorát, abyste si mohli vychutnat let pohodlně a bezpečně.