Zážitkové pražení kávy

Svět kávy, od pěstování až po samotné pražení, je fascinující alchymie. Cesta k dokonalému šálku začíná už na plantáži – pečlivým výběrem lokality, odrůd zrn, správnou sklizní a oddělením od dužiny. Tím ale zdaleka nekončí. Syrová zelená zrna musí projít procesem pražení, který se navíc liší v závislosti na budoucím použití – jinak se praží pro espresso, jinak pro filtrovanou kávu. Náš zážitkový kurz pražení kávy vás provede celou touto složitou cestou – od plantáže až po hotový šálek – a naučí vás, jak správně pražit kávová zrna pro různé metody přípravy. Akce se koná v naší pražírně v Rochlově, umístěné v malebné historické sýpce. Zde vás pohltí omamná vůně čerstvě upražené kávy a přivítá vás zkušený kávový expert, který se s vámi s radostí podělí o své bohaté zkušenosti, cenné know-how i poutavé příběhy z kávových plantáží po celém světě. V ceně zážitkového pražení kávy je zahrnuto:
poutavé povídání o životě v Ugandě, tamějších farmách a kávě;
kompletní ukázka procesu pražení kávy;
řízená ochutnávka kávy;
tradiční příprava kávy z unikátního karlovarského porcelánu;
prohlídka nedalekého zámku (bez historického výkladu).