Škola čepování piva Pilsner Urquell + prohlídka pivovaru
Co znamená „čochtan“, „mlíko“ „šnyt“ nebo „na hladinku“?
Jak poznat kvalitní pivo a jakou si zaslouží péči?
Během 3,5 hodiny nahlédnou účastníci nejen do pivního žargonu, ale i do pivovarnické historie a praxe.
Zážitek začíná prohlídkou pivovaru Plzeňský Prazdroj, kde se dozví zajímavosti z historie i současnosti.
Jak se pivo vyrábělo dříve a jakými změnami si výroba prošla, než se dostala do současné podoby?
Pak už se pod vedením odborníků postaví za výčep, kde se naučí čepovat jedno z nejpozoruhodnějších piv na světě.
Ležák Pilsner Urquell inspiroval víc než dvě třetiny piv po celém světě.
Dodnes je najdete pod názvy pils, pilsner nebo pilsener.
A co by to bylo za zážitek, kdyby na zlatý mok jen koukali.
Umně načepované pivo si samozřejmě budou moct i ochutnat a zakousnout k němu výborný pivovarský guláš. Cena zážitku zahrnuje: prohlídka pivovaru Plzeňský Prazdroj kurz čepování piva neomezená konzumace ležáku Pilsner Urquell pivovarský guláš půllitr Pilsner Urquell na památku Zážitek se hodí pro všechny gurmány starší 18 let. Celková doba školy čepování včetně prohlídky je 3,5 hodiny.