Portugalsko: Lagos Zahraničí

1. den Faro Airport Pokud zůstáváte první a poslední noc ve Faru, do centra se nejvíce vyplatí vzít si Uber, který je levný a pohodlný.
Alternativou je MHD (linka 16, cca 20 min). Igreja de Santa Maria Katedrála Faro, která se nachází v srdci tohoto portugalského města, je podmanivým svědectvím o bohaté historii a architektonickém dědictví Fara.
Tato krásná katedrála známá také jako Sé de Faro je symbolem náboženské oddanosti a kulturního významu.
Když se blížíte ke katedrále, upoutá pozornost její impozantní fasáda se složitými řezbami a pozoruhodnou zvonicí.
Vstupte dovnitř a přivítá vás klidný a úžas vzbuzující interiér zdobený složitými uměleckými díly, klenutými stropy a zdobenými detaily.
V kaplích katedrály se nachází sbírka náboženských artefaktů a pokladů, které návštěvníkům nabízejí pohled do náboženského dědictví Faro.
Vystoupejte na střešní terasu s panoramatickým výhledem na město, kde můžete obdivovat ohromující architekturu a zároveň se kochat okolní krajinou.
Capela dos Ossos Capela dos Ossos, také známá jako kaple kostí, je fascinující a poněkud děsivá atrakce, která se nachází v kostele Nossa Senhora do Carmo v portugalském Faru.
Vstupte do této malé kaple a ocitnete se obklopeni pozůstatky přibližně 1200 lidských koster, pečlivě uspořádaných tak, aby vytvořily ponurou a podnětnou atmosféru.
Stěny a sloupy jsou zdobeny lebkami a kostmi, které slouží jako mocná připomínka pomíjivosti života a nevyhnutelnosti smrti.
Navzdory svému děsivému vzhledu je Capela dos Ossos místem pro rozjímání a úvahy, zve návštěvníky k zamyšlení nad křehkostí a vzácností lidské existence.
Je to jedinečné a zajímavé místo, které nabízí pohled do historie Fara a zvyků a přesvědčení jeho dřívějších obyvatel.
2. den Lagos Turisty oblíbené portugalské město Lagos obklopují krásné pláže pod impozantními útesy.
Samotné město ale nabízí skvělé procházky po promenádě, výborné jídlo (jak mořské plody, tak zmrzlinu i slavný portugalský dezert Pastel de Nata ve všech možných podobách) i trochu té historie - kostel Panny Marie (Santa María), kostel sv. Antonína (Sao António), městská radnice na náměstí Praça de Gil Eannes, hradby ze 16. století a opevnění Forte da Ponta da Bandeira ze 17. století.
3. den Ponta da Piedade Skvělá procházka přes útesy Lagosu až k majáku Ponte de Piedado.
Pokud nechcete jít po silnici, ale po útesech, vemte si pevnou obuv.
Zároveň je cestou několik možností, kde si dát portské, Sangriu či skvělé mořské plody.
Mezi útesy jsou také skvělé pláže.
4. den Benagil Caves Jeskyně Benagil jsou přírodním zázrakem, který uchvacuje návštěvníky z celého světa.
Tyto nádherné mořské jeskyně jsou známé svými jedinečnými skalními útvary, křišťálově čistou vodou a skrytou pláží, která se nachází v největší jeskyni.
Vrcholem jeskyní Benagil je úchvatný stropní otvor, který umožňuje proudění slunečního světla a vytváří fascinující hru světla a stínu.
Chcete-li se dostat do slavných jeskyní Benagil z Lagosu, máte několik možností.
Jednou z populárních alternativ je přidat se k výletu lodí s průvodcem odjíždějícím z přístavu Lagos.
Tyto výlety obvykle zahrnují scénickou pobřežní plavbu, která vám umožní obdivovat úžasné útesy a skalní útvary podél cesty.
Loď poté zakotví poblíž jeskyní Benagil, což vám dá příležitost prozkoumat je zblízka.
Další možností je pronajmout si kajak nebo paddleboard v Lagosu a vydat se do jeskyní svým vlastním tempem (cca 10 km). To umožňuje dobrodružnější zážitek a možnost ponořit se do přírodních krás pobřeží.
Alternativně si můžete pronajmout taxi nebo využít službu spolujízdy a dostat se do Benagilu po zemi.
Mějte na paměti, že parkování v blízkosti jeskyní může být omezené, takže je vhodné přijet brzy.
5. den Lagos Den před odletem je ideální pro poslední koupačku, skvělý oběd či nákup suvenýrů - například typických výrobků z korku.
Portugalský Lagos je známý svými malebnými plážemi, které nabízejí opravdový kousek ráje.
Pláže v Lagosu se zlatým pískem, křišťálově čistou vodou a dechberoucí pobřežní scenérií jsou rájem pro milovníky slunce i milovníky přírody.
Praia Dona Ana vyniká jako jedna z nejznámějších pláží se svými dramatickými útesy, tyrkysovými vodami a odlehlými zátokami.
Naproti tomu vzdálenější Meia Praia se rozprostírá na míle daleko a nabízí návštěvníkům pláže dostatek prostoru k relaxaci a opalování.
Pro ty, kteří si chtějí dopřát vodní sporty, je Praia do Camilo tou nejlepší volbou s fantastickými možnostmi šnorchlování a potápění.
Ať už dáváte přednost živým plážím s rušnými bary a restauracemi nebo odlehlým písečným úsekům, kde si můžete odpočinout v klidu, Lagos má pláž, která vyhovuje každému.
Praia Dona Ana Praia do Camilo Meia Praia 6. den Faro Airport