4 dny ve španělské Seville ✈️

1. den Vítejte ve slunné Seville ve španělské Andalusii! 🇪🇸 Seville San Pablo Airport Existuje několik možností, jak se dostat z letiště do centra města: Autobus: Dostat se do centra Sevilly (Plaza de Armas) je poměrně snadné díky městským autobusům EA, cesta trvá 35 - 45 minut a spoje jezdí každých 20 minut.
Je to bezpochyby také nejlevnější způsob dopravy do Sevilly.
Autobusy jezdí každý den v roce, od 5:22 do 1:00 z letiště do centra a od 4:30 do 00:11 z centra na letiště. Taxi: Taxíky jsou k dispozici samozřejmě také, cenově vychází na 21-30 EUR / 1 cesta.
Do centra vás dovezou za cca 15 min. Uber, Bolt: Obojí funguje ve městě také kvalitně.
Cenově vychází zpravidla lépe než taxi, záleží však na denní době a vytíženosti. Casa de Pilatos Casa de Pilatos je impozantní šlechtické sídlo s unikátním spojením renesanční a mudéjarské architektury.
Tato historická rezidence je známá svými nádhernými zahrady, nádvořími a bohatě zdobenými interiéry.
Je dokonce považována za jeden z nejkrásnějších paláců ve městě.
Název je odvozen od biblické postavy Piláta, avšak skutečný význam jména zůstává diskutabilní.
chök - Sevilla Místo na super plněný croissant či jinou dobrotu, vřele doporučujeme 😋 Metropol Parasol Metropol Parasol, známý také jako Las Setas, je moderní architektonická struktura.
Jedná se o impozantní dřevěnou konstrukci, která slouží jako kombinace veřejného prostranství, vyhlídkové terasy, obchodů a kulturního centra.
Metropol Parasol byl navržen německým architektem Jürgenem Mayerem a byl dokončen v roce 2011. Je známý svým neobvyklým designem ve tvaru houby nebo mřížky.
Zároveň je pod ním důležité archeologické naleziště 🌞 Doporučujeme vyrazit na vyhlídku, která se nachází na vrchu konstrukce, ač se vstupné může zdát poměrně vysoké, v základní ceně jsou obsaženy vstupy dokonce dva. Lístek platí 48 hodin, můžete tak vyrazit jak na denní, tak na noční podívanou přes střechy Sevilly. Hned vedle vstupu (ve stejném objektu) se nachází moderní tržiště, kde seženete skvělé ryby, jamón i ovoce, atd. 2. den El Paseillo Jednoduchá a příjemná snídaně v centru města, kde vám to rozhodně peněženku neprovětrá.
My platili 10.90 EUR za 2x sendvič, kafe, čerstvý pomerančový džus a čaj 😉 Metropol Parasol Nezapomeňte vyrazit na vyhlídku i za denního světla. Alcazar Alcázar je nádherný královský palác nacházející se v centru města.
Je to jedno z nejvýznamnějších architektonických a historických míst v zemi a právem náleží na seznam UNESCO.
Palác byl původně postaven v 10. století Maury, což se odráží na jeho architektonickém stylu.
Alcázar se pyšní úchvatnými zahradami, které kombinují prvky dalších kultur, včetně islámské, renesanční a středomořské.
Zahrady jsou zdobeny fontánami, bazény, bohatou zelení a živými květinami, mezi kterými pobíhá množství kachen a pávů 💯 Vstupné online: https://www.alcazarsevilla.org/en/schedules\-rates/ zde se dozvíte i o návštěvní době, atd. Worldee Tip: Zakupte lístky hned na první možnou dobu, užijete si tak palác s nejméně turisty (ač se to při prvním pohledu na frontu nemusí zdát) a v letních měsících je to lepší varianta kvůli extrémnímu vedru.
Fronta postupuje velmi rychle.
Pití můžete mít s sebou a není třeba ani žádného zahalení. Plaza de España Plaza de España je jedním z nejvýraznějších a nejkrásnějších náměstí ve městě a jedno z nejznámějších v celém Španělsku.
Toto náměstí je zvlášť slavné pro svou nádhernou architekturu, zahrady a keramické mozaiky, které zobrazují různé provincie Španělska.
Plaza de España bylo postaveno pro světovou výstavu v roce 1929 a je kombinací renesančního, mudéjar a neo-mudéjar stylu 🌟 Worldee Tip: Užijte si plavbu pramicí po půlkruhovém jezírku na náměstí.
Bohatě stačí levnějších 35 minut a lodička (až pro 4 osoby) je za neuvěřitelně nízkou cenu.
Kromě zážitku si odnesete i báječné fotografie.
Jen pozor, ač zde není žádná cedule, lístky se zakupují v informačním stánku asi 20 m od nástupu do pramic 🚣 Parque de María Luisa Horkému španělskému slunci můžete uniknout v parku Parque de María Luisa, který je hled vedle náměstí. 3. den Plaza del Cabildo Romantické malé náměstí Plaza del Cabildo se zdobeným podloubím, které míjí hlavní turistický ruch stojí určitě za návštěvu, pokud si chcete na chvíli odpočinout na pěkném místě 👌 Plaza de toros de la Real Maestranza de Caballería de Sevill Býčí zápasy ke Španělsku stále patří, ač je to pro spoustu místních a zpravidla celý zbytek světa dosti nepříjemná krvavá podívaná, také v Seville nesmí chybět aréna.
Plaza de toros de la Maestranza je slavná aréna pro koridu a kulturní události.
Své jméno získala podle Maestranza – královské vojenské zbrojnice, která se nachází nedaleko.
Tato historická aréna je považována za jednu z nejvýznamnějších v zemi a je symbolem španělské kultury spojené s tradičními koridami.
Své působivé fasády, tradičního architektonického stylu a bohaté historie si udržuje od svého otevření v 18. století.
Je to oblíbené místo pro milovníky toreadorů i turisty, kteří hledají vhled do španělského folklóru. Pokud by vás lákalo navštívit poměrně morbidní býčí zápasy, podívejte se na kalendář událostí zde: https://realmaestranza.com/real\-plaza\-de\-toros/visita/. 4. den Cathedral of Saint Mary of the See Katedrála Santa María de la Sede, známá také jako Sevillská katedrála, je impozantní katedrálou nacházející se v centru města.
Je jednou z největších katedrál na světě a patří mezi nejvýznamnější architektonické a kulturní památky ve Španělsku.
Je zapsána na seznamu světového dědictví UNESCO.
Kromě opravdu dechberoucí katedrály vás čeká i návštěva věže Giralda (původní minaret), odkud je opravdu perfektní výhled na město.
Dokonce na věž vede jen pouhých pár schodů 😁 Vstupné online: https://catedraldesevilla.entradasdemuseos.com/ zde se dozvíte i o návštěvní době, atd. vstupné zahrnuje prohlídku katedrály a výstup na věž Giralda pití dovnitř smíte pronést a zahalování opět není třeba Häagen-Dazs Se zmrzlinou jsme v Seville nikdy nešlápli vedle.
Všude byla skvělá na pohled i na chuť.
V tomto krámku známé značky Häagen-Dazs tomu nebylo jinak a navíc zde měli i skvělou ledovou tříšť 🍦🥤 Seville San Pablo Airport Šťastný let a opět na viděnou! 🤗