Zážitkové pražení kávy
Příprava a pražení kávy jsou hotová alchymie.
Začíná to výběrem lokality přes volbu vhodných odrůd zrnek až po sklizeň a oddělování od dužiny.
Jízda pak pokračuje ještě dál.
Zrna, která jsou ještě zelená, je potřeba upražit.
Jinak se praží na espresso a jinak zase na filtr.
Při zážitkovém pražení kávy se dozvíte cestu kávy z pole do šálku a jak zrna správně pražit. Zážitek probíhá v pražírně v Rochlově v historické budově sýpky, kde vás přivítá vůně čerstvě pražené kávy a zkušený kávový znalec, který se rád podělí o své know-how, zkušenosti i pikantní zážitky z cest. Cena zážitkového pražení kávy zahrnuje: povídání o životě v Ugandě, zdejších farmách a kávě; ukázku celého procesu pražení; ochutnávku kávy a drobné občerstvení; tradiční přípravu kávy z karlovarského porcelánu; prohlídku zámku (bez historického výkladu).