Dobrodružné Maroko

1. den Odletíme do Marakeše.
Ubytujeme se a večer se projdeme po ikonickém tržišti. Marrákeš Marrakesh je známý pro svou bohatou historii, krásnou architekturu a živou kulturu.
Toto město leží na pomezí Sahary a Atlasových hor, což mu dává jedinečnou geografickou polohu a klima.
Marrakesh je také známý svými tržišti, známými jako suky, kde můžete nakupovat pro exotické zboží a tradiční marocké výrobky. Jednou z nejvýznamnějších atrakcí v Marrakeshu je medina, což je staré město s úzkými uličkami, krásnými paláci a tradičními domy s vnitřními nádvořími.
Zde najdete také známé náměstí Djemaa el-Fna, které je centrem městského života, kde se konají tradiční pouliční vystoupení, a můžete si vychutnat tradiční marockou kuchyni.
Další zajímavou atrakcí jsou zahrady Majorelle, které vytvořil francouzský malíř Jacques Majorelle a které jsou známé svými modrými budovami a exotickou vegetací.  2. den Posnídáme a přesuneme se autobusem k pevnosti zvané Hollywood v poušti, prohlédneme si městečko a přespíme. Ouarzazate Ait Ben Haddou Ksar Ait Ben Haddou patří k nejlépe dochovaným stavbám svého druhu.
Díky tomu se v roce 1987 stal součástí seznamu kulturního dědictví UNESCO.
Jeho exteriérů s oblibou využívají také filmaři. Ait Ben Haddou se ukrývá v údolí Ounila u karavanní stezky mezi Marrákešem a Saharou v jižní polovině Maroka.
Na severní straně se nad ním zvedají prudké svahy Vysokého Atlasu v čele s třítisícovkami Ounzel, Tasseli nebo Jebel Anrhomer, asi 30 kilometrů jihovýchodně se rozkládá město Warzazát a přehradní nádrž Al Mansour Ad Dahbi. 3. den Přesuneme se do Zagory, kde i přespíme. Zagora Zagora je město nacházející se v jihovýchodní části Maroka, v regionu známém jako Draa-Tafilalet.
Toto město leží na okraji pouště Sahary a je bránou do jednoho z nejúžasnějších pouštních regionů v Maroku.  4. den Dnes nás čeká přesun na jih do kempu v poušti a s tím spojené kempování, procházky s velbloudy a nocování 🌙🐫 Erg Chigaga Nasedáme na velbloudy a dnešní noc trávíme ve stanech v poušti! 💯 5. den Přesuneme se do Boumalne, odkud vyrazíme na 1denní trekování po Atlasu v okolí Boumalne 💪 Boumalne Dades Boumalne Dades je malebné město nacházející se v regionu Draa-Tafilalet.
Toto město je známé především díky své úžasné přírodní kráse a klidnému prostředí.
Největší atrakcí v okolí Boumalne Dades je údolí řeky Dadès, které je někdy označováno jako "Město tisíce kasbahs". 6. den Boumalne Dades Marrákeš Přesuneme se poté do Marakéše. 7. den Marrákeš Dnes prozkoumáme hlavní město Maroka - Marrakesh ⭐, navštívíme určitě koželužny a medity. 8. den A nyní je čas na relax 😎 - 9. den strávíme buď ve městě Agadir nebo Casablanca - vyberte si, co je vám bližší, informace jsou uvedeny u jednotlivých termínů. Agádír V Agadiru si užijeme zasloužený odpočinek u vody.
Dle času odletu daného termínu se do Marakéše přesuneme již dnes či až následující den. Casablanca Casablanca je největším městem v Maroku a nachází se na atlantickém pobřeží této africké země.
Je to dynamické město s bohatou historií a moderní infrastrukturou.
Jeho ikonickou dominantou je impozantní Mešita Hassan II, jedna z největších mešit na světě.
Casablanca nabízí návštěvníkům krásné pláže na Corniche, historické čtvrti v Medině, tradiční trhy a moderní architekturu.
Toto město je také obchodním a hospodářským centrem Maroka, což mu dává živou atmosféru a mnoho možností pro objevování marocké kultury a životního stylu. 9. den Přesun zpět z Agadiru či Casablancy do Marrakeshe. Agádír Marrákeš Odlétáme domů 😌, díky za super cestu a těšíme se brzy zas!